Danas promjenjivo oblačno, na nekim područjima kiša

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom u unutrašnjosti u prvom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas. Poslijepodne smanjene naoblake, osobito na Jadranu, ali i dalje uz mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Vjetar većinom slab, na istoku Hrvatske i na Jadranu i umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka većinom od 18 do 23 Celzijeva stupnja. Kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, Izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Radovi na autocestama

Zbog radovi na pojedinim autocestama povremeno se vozi usporeno, u kolonama;  na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Komin zatvoren je ulazni krak u smjeru Goričana i silazni krak iz smjera Zagreba; na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više