BMW redizajnirao seriju 2, sliči li na korejsku marku?

Foto: BMW

BILO je pitanje vremena kad će na red za prvi značajan redizajn doći i preostali dio obitelji serije 2. 

Nakon serije 1 i serije 2 coupe, u BMW-u predstavljaju i redizajn serije 2 Gran Coupe. Izvedba s pet vrata je dobila nešto agresivniji sportski izgled, ali najveća novost vidljiva je ipak u kabini. Obnovljeni model na cestama ćete moći vidjeti od ožujka iduće godine, i to nakon što za njega netko izdvoji minimalno 41.400 eura, koliko stoji Gran Coupe 220 od 170 KS u Njemačkoj. Nije greška, i ovaj model prihvaća novu nomenklaturu gdje benzinci iz oznake gube "i“.

Kad smo kod cijena, recimo kako je idući benzinac u nizu M235 snažan 300 KS s cijenom od čak 59.700 eura. U ponudi će biti i dva dizelaša, 218d sa 150 KS za 41.700 i 3300 eura skuplji 220d od 163 KS.

Vizualno nema velikih iznenađenja. Sprijeda su blago izmijenjena svjetla i maska s još spljoštenijim bubrezima, ako ih je uopće moguće prepoznati. Možda je zato ista i dobila zasebnu rasvjetu. Dodajmo svemu nove usisnike i novi položaj BMW-ove značke te straga potpuno nova svjetla. Top izvedba dobiva i otkrivene ispušne topove. 

Sve to je blago izmijenilo dimenzije automobila, ali je ponuda prostora u kabini ostala gotovo ista. Potvrđuje to i prtljažnik s istih 430 l. Ipak, u kabini se nalazi najveća novost - uvođenje zakrivljenog zaslona i uklanjanje iDrive kontrole. 

I za kraj se valja još jednom dotaknuti dizajna. BMW-u se često spočitava vanjski dizajn, a posljednja u nizu je usporedba s Kijom. No, sudeći po prodaji, izgleda da Bavarci ipak rade dobar posao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.