FOTO U poplavi SUV-ova jedan je entuzijast napravio preradu vrijednu divljenja

Alfa Romeo Brera bila je coupe kojem su se mnogi klanjali, ali su ga vozili većinom oni kojima praktičnost i prostranost nisu bile u fokusu. Sada pak dolazi Brera u izdanju koje je podjednako nedostajalo tada kao i sada, kad više gotovo da i nema alternativa za podignute automobile. 

Brendon Scholz je veliki obožavatelj Alfa Romea, ali i svojevrsni vizionar koji ne odustaje od svojih ideja. Jedna od njih bila je unikatna Brera, ali ovaj put s pet vrata. Najvatrenija Alfa koju je asfalt vidio nastala je u garaži kao unikat dobiven preradom modela 159. 

Baš kao i izvornik, koji se prestao proizvoditi tamo negdje 2010. godine, Alfa 159 je poslužila kao donor za preradu koja je na koncu završila s odličnim uspjehom. Prije same realizacije vlasnik je u posao krenuo vrlo studiozno napravivši digitalni render, a potom se dao u potragu za Brerom čiji stražnji kraj može iskoristiti. 

Zanimljivo je da je za osnovu izabrao najpotentniju izvedbu modela 159, onu pokretanu 3.2 V6 motorom s 260 KS i 322 Nm, i to u kombinaciji s Q4 pogonom na sve kotače. Većina prerada napravljena je iza stražnje osovine, a epilog je iznad svih očekivanja. Uostalom, uvjerite se i sami. 

Mi ćemo samo za kraj spomenuti da je konačan proizvod nastao iz drugog pokušaja. Prvi je neslavno završio razočaravajućom izvedbom spojeva. Konačna verzija je rezultat savršene simbioze nagrađene nijanse crvene boje Rosso Red s modela 8C Competizione, naplataka s Quadrifoglio izvedbe i standardnog spuštanja ovjesa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.