Ovo je najsnažniji Ferrari u povijesti, objavljena i cijena

Foto: Ferrari

VJEROVALI ili ne, najnoviji Ferrari raspolaže s nevjerojatnih 1200 KS. 

Nastavlja se tradicija lansiranja hipersportskih Ferrarija. Sveto trojstvo je obnovljeno. McLaren je nedavno lansirao svog aduta, a sada nam se predstavio i duhovni nasljednik LaFerrarija. Poklonici su na nasljednika čekali punih osam godina i sada su dobili priliku posjedovati ga. 

To će ih stajati 3.6 milijuna eura, a prvi primjerak bit će proizveden kroz godinu dana. Proizvodnja će trajati sve do 2027. godine, a planirana je proizvodnja točno 799 primjeraka. Zvuči kao dobra investicija. 

Sada je red reći kako se novi Ferrari zove F80, a ime nema nikakve veze sa snagom pogona. Naime, ovo je hibrid koji pokreće V6 benzinac s čak 900 KS, a dodatna tri elektromotora podižu maksimalac na 1200 KS. 

Za razliku od prijašnjih hibrida iz Ferrarija, ovaj model ne može voziti samo na struju. Tu su Hybrid, Performance i Qualify načini vožnje, a službeni podaci ističu kako 100 km/h postiže za 2.15 sekundi uz maksimalac postavljen na više od 350 km/h. 

Naglasit ćemo kako je elektromotore razvio Ferrari potpuno samostalno na temelju iskustva iz Formule 1. Pogon, ali i svaki drugi dio, uključujući karbonsku šasiju, osmišljeni su s performansama na pameti. Sve drugo je sporedno.
Kupac može računati na potpuno elektroničku logistiku i, što je bitno, čak 1000 kg potisne sile na 250 km/h. Svemu dodajmo vrhunske pneumatike iz Michelina te Brembo CCM-R Plus kočnice skrivene iza kotača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.