Kakvo iznenađenje iz Ferrarija: Specijalni J50 posvećen Japanu

 Foto: Ferrari

FERRARI je vješto sačuvao projekt razvoja specijalnog modela od javnosti i razotkrio ga u zadnji čas, netom prije velike svečanosti predstavljanja u Tokiju.
 
Automobil je nastao kako bi Ferrari obilježio pola stoljeća prisustva u dalekom Japanu. Razvili su ga zajedničkim snagama odjel "specijalnih projekata" i Ferrari Styling Center iz Maranella. Koristi osnovu vrlo popularnog 488 Spider, a bit će proizveden u svega 10 primjeraka. 
 
Najveća novost je targa arhitektura s dva krovna panela od karbona koji se postavljaju iza sjedala. Jednako zanimljiv je tzv. dojam vizira kacige s vjetrobranom duboko urezanim u bok vozila. Vraćaju se i dvostruka svjetla po uzoru na F430 i prijašnje modele, dok je prednjica sada još agresivnija i uključuje horizontalna LED svjetla. Difuzor je izveden po uzoru na mlažnjake, a naplatci su promjera 20 cola. 
 
Sa obzirom na osnovu sasvim je logično da je zadržan 3,9 V8 biturbo motor. Sada razvija 690 KS, 20 KS više od izvornika. Performanse su nepoznate, ali je sasvim sigurno da je na 100 km/h za manje od 3 sekunde, dok je maksimalac minimalno 325 km/h. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.