Njemačka autoindustrija je u ozbiljnim problemima. "Klizimo u duboku krizu"

Foto: EPA

Raspoloženje u njemačkoj autoindustriji se znatno pogoršalo u srpnju, zaključak je izvještaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Münchena. Indikator koji mjeri poslovno raspoloženje u autoindustriji Nemačke je u srpnju pao s lipanjskih -9.5 bodova na -18.3 boda, navodi se u izvještaju.

"Njemačka automobilska industrija sve više klizi u krizu", komentirala je najnovije istraživanje Anita Wölfl, stručnjakinja za industriju u IFO-u. Kompanije su manje zadovoljne svojim tekućim poslovanjem nego u lipnju i istovremeno pokazuju veći pesimizam oko razvoja biznisa u bliskoj budućnosti.

Vrijednost indikatora kojim se ocjenjuje trenutačna poslovna situacija je pao za 10 bodova, s lipanjskih 3.2 boda na -6.8 bodova, dok je vrijednost indeksa kojim se mjere očekivanja za idućih šest mjeseci pala s minus 21.3 boda na minus 29.1 bod.

Iskorištenost kapaciteta u njemačkoj autoindustriji je pala na 77.7 posto, što je za devet posto ispod dugogodišnjeg prosjeka. Kompanije se žale na nedostatak narudžbi - nedostatak prijavljuje čak 43.1 posto tvrtki.

"Situacija se vjerojatno neće značajno poboljšati u narednim mjesecima", dodaje Wölfl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.