Novi Volkswagen Golf GTI pojačao policijske snage u Durbanu

Screenshot: Facebook

ZA razliku od Dubaija koji nema financijskih problema pa je snage reda opremio egzotičnim supersportskim automobilima, u drugim policijskim službama sportski automobili i nisu toliko česti. 

Malo je zemalja na svijetu gdje Volkswagen Golf ima toliko povlašten status kao kod nas na Balkanu. Izuzmemo li njemačko tržište, jedna od zemalja gdje Golf uživa veliku popularnost svakako je Južna Afrika. 

U toj zemlji je Volkswagen prisutan već desetljećima, a poznata je i po moderniziranoj izvedbi prve generacije Golfa koja je opstala na tržištu sve do 2009. godine. Ljubav prema Golfu pokazuju i u policiji, pa su tako snage reda grada Durbana na društvenim mrežama objavile vijest o pojačanju flote. 

Nabavljeno je ukupno 50 primjeraka Golfa GTI koji su već počeli služiti na cestama ovog grada. U pitanju su primjerci modela prije redizajna, ali s respektabilnim performansama. Toga su svjesni i u policiji, pa je organiziran i poseban tečaj vožnje koji će morati položiti svaki službenik prije preuzimanja novog vozila. 
Policija je reagirala i na negativne komentare pojedinaca koji su navodno svjedočili lošim vozačkim sposobnostima policajaca.

 

Exciting times for Durban Metro Police Service !!! We are thrilled to announce the addition of 50 brand-new VW Golf 8...

Objavljuje Durban Metro Police Service Petak, 27. rujna 2024.

"Čuli smo za vašu zabrinutost zbog zlouporabe pa, uz odgovarajuću obuku i nadzor, radimo na sprječavanju bilo kakve potencijalne zlouporabe ovih vozila. Policajci se moraju pridržavati najviših standarda, a mi cijenimo povratne informacije u nastojanju za većom odgovornošću i profesionalizmom na cestama."

Zanimljivo je da ovo nije prvi slučaj kupovine sportskih Golfova GTI za potrebe državnih službi. Još u veljači jedinica za prioritetne istrage zločina poznata kao Hawks preuzela je isporuku 22 GTI-ja. Hawks je elitna agencija za provođenje zakona koja istražuje organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i druga teška kaznena djela.
Volkswagen Golf GTI u Južnoj Africi kreće od oko 42.000 eura, čemu valja pridodati trošak prilagodbe za potrebe policijske službe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.