Teslom se zabio u policijski auto u Americi. Sve je snimljeno

Screenshot: Instagram/Fullerton PD

Teslin Model S zabio se u policijski auto koji je blokirao promet zbog prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

Incident se dogodio malo nakon ponoći 12. lipnja, a policijska uprava Fullerton u Kaliforniji napomenula je da je nekoliko signalnih svjetala bilo postavljeno te da su svjetla za hitne slučajeve na policijskom automobilu bila uključena.

Srećom, policajac je vidio kako Tesla dolazi i pomaknuo se na drugu stranu ceste. Što se tiče vozača, navodno je "priznao da je uključio 'self-drive' način rada dok je koristio mobitel", piše carscoops.

Iako ostaje nejasno je li bio uključen autopilot ili potpuno samostalna vožnja, policija je rekla da je vozač bio u očitom prekršaju. Dodali su kako, iako sustavi poluautonomne vožnje mogu biti praktični, vozači moraju zapamtiti važnost ostajanja budnim i spremnim preuzeti kontrolu nad vozilom u svakom trenutku. 

Policijski Dodge Charger pretrpio značajnu štetu

Bez obzira na ishod, Dodge Charger policajca pretrpio je značajnu štetu jer su prednji branik, blatobran i vrata suvozača uništeni. Također se čini da je iz policijskog auta iscurila tekućina, a prednji ovjes je u lošem stanju.

S druge strane, Teslin Model S bio je jače udaren samo na prednjem dijelu. Prednja vozačeva vrata su također uništena, dok su najmanje dva prozora razbijena.

Nema sumnje, čak i ako je Model S bio na autopilotu ili potpuno samostalnoj vožnji, ni jedan od tih sustava nije potpuno autonoman. Tesla napominje da ta dva sustava i dalje zahtijevaju nadzor vozača i ne čine vozilo autonomnim. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.