VIDEO I FOTO Pogledajte zvijeri koje voze policajci u Dubaiju

Foto: EPA

Dubai je poznat po luksuzu, međutim malo tko zna da u Dubaiju i policajci imaju priliku patrolirati u superluksuznim automobilima kao što su Lamborghini Aventador i Bugatti Veyron. Dok u drugim zemljama samo ultrabogati mogu voziti ovakve automobile, u Dubaiju je dovoljno završiti Državnu policijsku akademiju.

Osim Lamborghinija i Bugattija, u floti policijskih auta mogu se naći i Mercedes-AMG GT63 S, Maserati GranTurismo, Toyota 2021 GR Supra, Mercedes-Benz G 63, Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, BMW i8, McLaren MP4-12C...

Upis na Policijsku akademiju u Dubaiju je relativno jednostavan. Potrebno je imati osnovno znanje engleskog jezika, važeću putovnicu, srednjoškolsku diplomu i vozačku dozvolu. Akademija je otvorena i za strane državljane, budući da sve manje lokalnog stanovništva pokazuje interes za karijeru u policiji, piše Telegraf.

Prisustvo ovih luksuznih patrolnih automobila značajno je povećalo povjerenje turista u policiju i smanjilo prometne prekršaje, tvrdi policija Dubaija. Prema istraživanjima policije, preko 80 % turista izjavilo je da potpuno vjeruje policiji, a policija navodi da je to rezultat upravo uvođenja ovih luksuznih vozila u svakodnevne patrole.

Ideja o luksuznim patrolnim automobilima potječe od bivšeg šefa policije Dubaija Dhahija Khalfana Tamima, koji je tražio i uvođenje konjičke policije kako bi impresionirao turiste. Iako su konji bili izuzetno skupi i šef policije ih je osobno birao, njihovo održavanje u surovim klimatskim uvjetima Dubaija pokazalo se kao veliki izazov.

Zbog toga su se okrenuli modernijem rješenju - superautomobilima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.