VIDEO Novi Ferrari stoji 3.6 milijuna eura, ali zvuk ne obara s nogu

Screenshot: YouTube

KAO što je poznato, najnoviji Ferrari umjesto V12 dragulja ima hibridni pogon s V6 motorom. 

Za razliku od prethodnika, najprestižniji Ferrarijev model nema V12 motor. Time nije ništa izgubio u pogledu snage i samih performansi, ali je danak platio zvuk. Tako barem sugerira najnoviji video objavljen na YouTube kanalu NM2255.

F80 je ovog vikenda izašao na stazu u Imoli, gdje ga se moglo prvi put vidjeti u akciji. Iako zvuk motora nije vjerojatno nikog oborio s nogu, ovaj bolid u svemu drugome predstavlja skok od sedam milja. Napredak je to koji će konkurencija teško moći pratiti. 

Zašto V6?

Prvi i jasan odgovor se krije u samoj Formuli 1 i posebno Le Mans bolidu od kojeg je i preuzeta osnova pogona. 

Ferrarijev šef marketinga Enrico Galliera je objasnio da je Ferrari odlučio opremiti hiperautomobil najnaprednijim motorom s najboljim performansama koji su imali na raspolaganju. Jasna je to poruka da Ferrari nije sputan nostalgijom kada su u pitanju inženjerske odluke.

"Postavili smo pitanje hoćemo li koristiti najpoznatiji motor [V12] ili motor s najboljim performansama [V6] i odlučili smo uzeti motor s najboljim performansama", rekao je Galliera za Auto Express.

"To je nešto što smo uvijek radili sa svojim superautomobilima kako bismo koristili opciju s najboljim performansama dostupnu u to vrijeme. Pogledajte samo F40 i njegov V8 twin-turbo. Postavili smo i pitanje dolazi li u obzir električni ili plug-in hibridni pogon", dodao je.

Ako mislite da se Ferrari zeznuo, znajte da je svih 799 primjeraka vrlo vjerojatno rasprodano i prije same premijere. I svi kupci će biti zadovoljni onime što su platili. 

Ponovimo da V6 motor razvijen na osnovi motora u Ferrariju 499 P, inače pobjedniku Le Mansa, s 900 KS daje više i od 6.5 V12 motora u 12Cilindriju. S tri elektromotora raspolaže ogromnom snagom i vrhunskim performansama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.