VIDEO Ovako gori električna Dacia

DACIA Spring je najjeftiniji električni automobil na tržištu Europe. 

Iako je najmanja Dacia ostvarila značajne prodajne rezultate, nije se puno pričalo o možebitnim problemima s kvalitetom. Sve do sada, kad se brzinom munje društvenim mrežama krenula širiti snimka jednog primjerka. 

Jedan primjerak Springa zapalio se u Rumunjskoj, što je prvi službeno zabilježen primjer samozapaljenja.

Vlasnik automobila Ionel Carnu objavio je fotografije na Facebook grupi Dacia Spring Romania, a one ukazuju na katastrofalne posljedice požara na električnoj Daciji. Rekao je kako je vatra zahvatila automobil 11. svibnja oko pet sati poslijepodne, a nakon što je automobil vozila njegova supruga i dovezla se njime kući. 

Carnu je rekao da je supruga pokupila sina u školi i vraćala se kući, a onda čula glasan zvuk iz podnice vozila. Uhvatila ju je panika te je nazvala supruga i obavijestila kako čuje šištanje i škripu iz auta, na svega 300 metara od kuće. Uočila je dim koji se počeo širiti iz prostora gdje se nalazi baterija, ali se svejedno dovezla do kuće i zatim izašla iz automobila. 

"Petnaest minuta nakon toga automobil je bio potpuno zahvaćen plamenom“, napisao je Carnu na Facebooku i dodao da je njegova Dacia u potpunosti izgorjela. Vatrogasci su na mjesto požara stigli nakon što je Dacia većim dijelom izgorjela pa su samo mogli detektirati kratki spoj kao uzrok požara. 

Vlasnik je otkrio kako je automobil kupio prije godinu i pol i njime je bio vrlo zadovoljan. Naglasio je kako je automobil punio isključivo kod kuće. Izgorjeli Spring je bio pod garancijom, a prešao je oko 36.000 km. 
Nakon nekoliko dana Carnu je rekao da je obavijestio predstavnike proizvođača i pokazao im snimke koje pokazuju da se vatra proširila iz prostora baterije. Traumatiziran iskustvom kaže kako on i ostatak obitelji zasigurno više nikad neće voziti Daciju Spring. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.