Više od 3000 ljudi kaparilo prvi leteći auto, evo kada kreće proizvodnja

Foto: Alef Aeronautics

KALIFORNIJSKA tvrtka je objavila kako će uskoro pokrenuti proizvodnju prvog letećeg automobila. 

Alef Aeronautics je ranije ove godine predstavio leteći automobil Alef Model A koji je izazvao ogroman interes. Sada su objavili kako su do sada zaprimili preko 3200 narudžbi za ovaj model, čija je početna cijena oko 300.000 USD. 

PUCARA Aero i MYC s iskustvom u proizvodnji dijelova za zrakoplovstvo za Boeing i Airbus pokrenuli su zajedničko ulaganje i potpisali ugovor o proizvodnji dijelova za Alef. Prvi primjerci ovog letećeg automobila trebala bi biti proizvedeni do kraja iduće godine. 

Kalifornijska tvrtka koju podržava Muskov Space X je ranije ove godine razotkrila svoj prvi automobil - Model A. Radi se o dvosjedu koji u modu cestovnog vozila funkcionira kao električni automobil opremljen s četiri elektromotora. 

 

U podnici ispod saćaste karoserije ima osam propelera. U modu lebdjelice se kabina zakreće za 90 stupnjeva, pa prednja i stražnja strana vozila služi kao krilo. Automobil bi prema najavama proizvođača trebao biti u stanju prevaliti do 320 km na cesti i do 180 km u zraku.

Podsjetimo, prošle godine Savezna uprava za zrakoplovstvo dodijelila je Alefu posebnu potvrdu o plovidbenosti i dopustila mu let u ograničene svrhe. Alef zasebno radi i na automobilu za četiri osobe, Modelu Z, a koji bi trebao biti lansiran do 2035. godine po cijeni od svega 35.000 USD.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.