90 milijuna sati: Ova serija ne silazi s vrha gledanosti u Hrvatskoj i svijetu

Foto: Netflix

NETFLIX ima nevjerojatan hit.

Serija Noćni agent, koja je izašla prije mjesec dana, odmah se po objavljivanju popela na vrh trendinga u Hrvatskoj i svijetu i već mjesec dana s vrha ne silazi. U proteklih sedam dana korisnici Netflixa proveli su 90 milijuna sati gledajući je, a društvene mreže prepune su objava o akcijskoj seriji koja je osvojila svijet.

Akcijska serija koju je kreirao Shawn Ryan prema istoimenom romanu Matthewa Quirka samo tri dana od početka emitiranja postala je najgledanija i čini se da još dugo neće sići s vrha.

 

Serija prati agenta FBI-a Petera Sutherlanda, koji radi kao noćni telefonski operater za hitne slučajeve u Bijeloj kući. Prateći hitnu liniju, agent odgovori na poziv kojim se uplete u smrtonosnu urotu povezanu s krticom u Bijeloj kući. Glavne uloge u seriji igraju Gabriel Basso, Luciane Buchanan i Hong Chau.

Najavljena je i druga sezona

Netflix je krajem ožujka obznanio da će Noćni agent imati i drugu sezonu. 

Autor serije otkrio je da je mjesto radnje druge sezone još uvijek tajna, ali neće se odvijati u Washingtonu.

"Ne odvija se u području DC-ja. Bit ćemo u drugom dijelu svijeta i istraživati ​​drugačije likove od onih u prvoj sezoni. I utvrđujemo tko bi se iz prve sezone mogao pojaviti u drugoj sezoni. Ali u biti ćemo ispričati potpuno novu priču, koja je uzbudljiva i zastrašujuća", rekao je u nedavnom intervjuu.

Obožavatelji jedva čekaju vidjeti što će se sljedeće dogoditi, a Ryan je objasnio da njegov tim pokušava drugu sezonu učiniti jednako uzbudljivom.

"Uz visoku ljestvicu koju je prva sezona postavila, i mi osjećamo taj pritisak", rekao je.

Sjajne kritike

Serija je osvojila svijet, a na IMDb-ju ocijenilo ju je više od 50 tisuća gledatelja, koji su joj dali ocjenu 7.6.  Kritičarima se jako sviđa.

"Zadovoljstvo je vidjeti seriju bolju nego što je mogla biti, a često je upravo suprotno: Noćni agent pun je intriga, serija je bogata detaljima i gledatelje tjera da je prate, i to nemilosrdnim tempom", piše kritičar Daniel D'Addario za Variety.

Glavni glumac privukao pažnju

Glavnu ulogu u seriji ima Gabriel Basso, 28-godišnji američki glumac koji je vrlo brzo privukao pažnju publike, pogotovo ženske. U nedavnom intervjuu za magazin People otkrio je zbog čega je prihvatio ulogu. 

"Ono zbog čega sam odlučio prihvatiti ulogu bio je razgovor sa Shawnom. Ispričao mi je koliko realno to želi prikazati. Ne volim kada je nasilje na neki način romantizirano, stoga mi je drago što je njegova vizija serije bila ovakva", rekao je Gabriel.

Kaže da nije čitao roman po kojem je snimljena serija. "Rečeno mi je da ne smijem jer je dosta drugačije. Samo mi je rečeno da uzmem scenarij kad stigne", kazao je. Basso kaže da su scenaristi u seriji htjeli fokus staviti na likove. 

"Puno su više naglašeni glumci i ono što oni prolaze, kako situacija utječe na njih, za razliku od sveobuhvatne vrste slobode koju je Quirk vjerojatno imao u romanu", kaže glumac. Što se tiče uloge agenta Petera, Basso nije želio da se njegov lik osjeća kao "superheroj" i puno je o tome razgovarao s kreatorom serije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.