Aaron Taylor-Johnson i Tom Hardy dobili uloge u novoj adaptaciji trilera Joa Nesbøa

Foto: EPA

NAKON što je ranije ove godine otkriveno da se snimaju dvije adaptacije prema djelima poznatog norveškog pisca Joa Nesbøa, temeljene na romanu Đavolja zvijezda (eng. The Devil's Star) i kratkoj priči The Jealousy Man, čija adaptacija pod nazivom Killer Heat krajem rujna stiže na Prime Video, nedavno je otkriveno da se snima i treća adaptacija.

Riječ je o adaptaciji knjige Krv na snijegu (eng. Blood on Snow), za koju Deadline piše da će vjerojatno biti najtraženiji naslov za pretprodaju na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. Adaptacija knjige nastat će u režiji redatelja Caryja Fukunage, koji je radio na projektima poput Za smrt nema vremena (No Time To Die), Jane Eyre te kao producent u seriji The Alienist i filmu Ono (It).

Poznato koje će uloge utjeloviti Aaron Taylor-Johnson i Tom Hardy

Nesbø će biti jedan od glavnih scenarista, a glavne uloge su dobili poznati glumci Aaron Taylor-Johnson i Tom Hardy. Taylor-Johnson će glumiti plaćenog ubojicu Olava Johansena, dok će se Hardy pojaviti u ulozi Ribara (The Fishermana). Radnja se odvija u Oslu 1970-ih godina, u kojem se odvija borba za prevlast između dva suparnička vođa bandi - Ribara i Hoffmana, za kojeg radi Johansen.

Kako prenosi Deadline, službeni sinopsis glasi: "Hoffmanov pouzdani plaćeni ubojica Olav hladnokrvan je i učinkovit profesionalac te savršen za posao. No ispod njegove nemilosrdne vanjštine krije se neočekivana inteligencija i nepromjenjiv moralni kodeks, oblikovan složenim djetinjstvom. Kada Hoffman naredi ubojstvo vlastite žene, Olavovi se principi sukobljavaju s njegovom lojalnošću.

Umjesto da povuče okidač, Olav smišlja plan koji ga pretvara u Hoffmanovu sljedeću metu. S obzirom na to da nema kamo pobjeći, Olav stvara krhki savez koji ga smješta u središte smrtonosnog rata bandi u Oslu. Nekada nasilni izvršitelj, Olav postaje neočekivani junak u svijetu gdje nijedno dobro djelo ne ostaje nekažnjeno."

Snimanje bi trebalo početi kasnije ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.