Akcijski film koji je razočarao kritičare trenutno je najgledaniji na Netflixu u RH

Screenshot: Youtube

ČETVRTI dio akcijske franšize Plaćenici (eng. Expendables) iz 2023. godine, redatelja Scotta Waugha, nedavno je stigao na Netflix i postao najgledaniji film u Hrvatskoj. Ovaj film čak je prestigao španjolski horor Platforma 2 (The Platform 2), koji se od prošlog tjedna prikazuje na Netflixu.

Nastavak poznate franšize, u kojoj su u glavnim ulogama Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Randy Couture, 50 Cent i Megan Fox, četvrti je dio u kinima izašao devet godina nakon posljednjeg dijela koji se svidio mnogim obožavateljima akcije.

Radnja trećeg nastavka franšize prati Barneyja Rossa (Stallone) i njegov tim koji kreće u misiju kako bi zaustavio opasnog trgovca oružjem i njegovu terorističku skupinu koja posjeduje nuklearno oružje. Naoružani svim oružjem koje im je dostupno, Plaćenici postaju posljednja svjetska linija obrane i tim koji drugi zovu onda kada druge opcije ne postoje.

 

Film se svidio publici, ali ne i kritičarima

Iako su neki gledatelji film opisali kao dobru akciju za opuštanje, to nije slučaj s kritičarima koji su mu dali loše recenzije. Plaćenici 4 na Rotten Tomatoesu od kritičara ima samo 13 posto, čime je film postao najlošije ocijenjen u ovoj akcijskoj franšizi. Kod publike je ostvario puno bolje rezultate, čak 70 posto, iako su mnogi u komentarima istaknuli kako su im prethodni nastavci bili puno bolji.

"Ovo je bio jako zabavan film. Jason Statham je bio odličan u svojoj ulozi, kao i obično. Jedino mi se nije svidjela Megan Fox, totalno su promašili s njom", "Megan Fox nema što raditi u ovoj franšizi, sve su s njom pokvarili", "Ne očekujem od ovog filma da bude najbolji na svijetu, ali je bio zabavan za gledanje", "Bio je dobar, ali daleko najlošiji u cijeloj franšizi. Ako će raditi novi film, morat će dobro razmisliti kako će to napraviti", neki su od komentara gledatelja.

Mnogi kritičari nisu imali što lijepo napisati za ovaj film.

Todd McCarthy iz Deadline Hollywood Daily napisao je: "Plaćenici 4 'napadnuti' su vlastitim potpunim nedostatkom novih ideja ili boljih načina za iskorištavanje talenata mnogih karizmatičnih glumaca koji su se pojavili u filmu, svaki u različito vrijeme."

Soren Andersen iz Seattle Timesa napisao je kratak, ali negativan osvrt: "Zaplet, kažete? Koji zaplet? U jednoj riječi: zanemariv." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.