Al Pacino je zbog uloge u ovom kultnom filmu iz 1974. godine završio u bolnici

Screenshot: Youtube

AMERIČKI glumac Al Pacino u svojoj je dugogodišnjoj karijeri glumio u brojnim poznatim filmovima, poput Lica s ožiljkom (Scarface), Vrućina (Heat), Donnie Brasco i The Irishman, ali njegova najpoznatija uloga vjerojatno je ona u kultnoj filmskoj franšizi Kum, u kojoj je glumio Michaela Corleonea.

U filmu Michael Corleone je sin Vita Corleonea, dona obitelji Corleone. Iako Michael prvotno nije htio imati nikakve veze s obiteljskim poslovima ni biti blizu kriminala kojim se njegova obitelj bavi, na kraju nije mogao pobjeći od tog života. Ubrzo je postao glava kuće i preuzeo poslove nakon što je njegov otac odstupio s tog mjesta.

Zbog uloge u Kumu II Pacino je završio u bolnici

Kako prenosi Far Out Magazine, igranje ove uloge bilo je za Pacina vrlo izazovno te je imalo posljedice na zdravlje glumca. Al Pacino se u izvedbi likova koje glumi oslanja na svoju sposobnost da postane taj lik, blokirajući sve smetnje koje bi ga mogle u tome omesti. 

Pričajući o svom iskustvu Pacino je posebno izdvojio scenu iz prvog filma u restoranu u kojem Michael ubija dva čovjeka. Glumac je komentirao: "(To) me izludilo", prenosi Far Out. Međutim, na njegovo zdravlje još je jači utjecaj imala uloga u nastavku filma.

"Kum II me doveo do bolnice. Bilo je to zbog lika, njegove usamljenosti. Nisam mogao biti taj tip i onda se kasnije zabavljati. Živio sam s težinom tog lika cijelo vrijeme i osjećao sam se kao da se gušim. Boljelo je", rekao je Pacino prisjećajući se uloge, prenosi Far Out. 

Al Pacino je za ulogu u prvom i drugom Kumu dobio dvije nominacije za Oscara. Za Kuma je bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi, a za Kuma II u kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Nastavak filma, Kum II, kao i njegov prethodnik, pobijedio je u kategoriji Oscara za najbolji film. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.