Al Pacino se nadao da će mu ova uloga donijeti Oscara, no nije dobio ni nominaciju

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

AL PACINO, dobitnik Oscara i četiri Zlatna globusa, otkrio je za koji je film mislio da će mu donijeti Oscara. Kako piše Deadline, poznati glumac trenutačno promovira svoje memoare pod nazivom Sonny Boy, a jučer je gostovao u BBC-jevoj radijskoj emisiji Today, tijekom koje je rekao da je njegova izvedba u filmu Lice s ožiljkom (Scarface) podcijenjena.

Lice s ožiljkom je kriminalistički film redatelja Briana De Palme i scenarista Olivera Stonea iz 1983. godine. Radi se o remakeu istoimenog filma iz 1930-ih, koji je adaptacija romana inspiriranog životnom pričom Ala Caponea.

Pacino je u filmu utjelovio siromašnog kubanskog imigranta koji se doselio na Floridu te je postao moćan kriminalac nakon što je preuzeo kontrolu nad trgovinom drogom.

Uz Pacina, glumačku postavu filma sačinjavali su Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Robert Loggia, Míriam Colón i F. Murray Abraham.

Iako je film ostavio neizbrisiv trag na popularnoj kulturi i postao inspiracija mnogim budućim umjetnicima, Akademija filmskih umjetnosti i znanosti nije mu dodijelila nijednu nominaciju za Oscara, što je posebno razočaralo Pacina jer je ponosan na svoju izvedbu.

"Bio bih sretan da sam dobio samo nominaciju za taj film", izjavio je poznati glumac za BBC.

Pacino je svojeg prvog i jedinog Oscara dobio tek desetljeće kasnije, nakon što se pojavio u drami Miris žene. Legendarni glumac 2004. godine ušao je i u rijetki klub glumaca koji imaju "trostruku krunu glume", što znači da su osvojili Oscara, Emmyja i Tonyja.

Holivudski velikan trenutačno radi na filmu Lear Rex pod redateljskom palicom Bernarda Rosea. Lear Rex je adaptacija Shakespeareovog Kralja Leara u kojoj glume Jessica Chastain, Ariana DeBose, Rachel Brosnahan, LaKeith Stanfield, Peter Dinklage i brojne druge zvijezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.