Alternativni završetak Aliena toliko je mračan da je mogao uništiti cijelu franšizu

Screenshot: Youtube/20th Century Fox

KULTNI klasik koji spaja horor i znanstvenu fantastiku Osmi putnik (u originalu poznat kao Alien) mogao je imati puno mračniji i tragičniji završetak, što je u intervjuu za Entertainment Weekly potvrdio redatelj Ridley Scott.

Osmi putnik prati sedmeročlanu posadu teretnog svemirskog broda Nostromo, koja se susreće sa smrtonosnim izvanzemaljskim bićem. Izvanzemaljac redom ubija članove posade sve dok posljednja preživjela ne ostane Ellen Ripley. Film je ostvario ogroman komercijalni uspjeh i priznanje kritike, što je dovelo do nastanka cijelog serijala u kojem je Ripley bila protagonistica.

 

Lik Ellen Ripley u filmu je utjelovila Sigourney Weaver i svojom izvedbom osigurala status zvijezde franšize, a uz to je ostala zapamćena kao jedan od najpopularnijih ženskih heroja u povijesti kinematografije. No do ovoga nikada ne bi došlo da su izvršni direktori 20th Century Foxa pustili Scotta da snimi film po originalnoj verziji scenarija.

U originalnoj završnici filma pištolj koji Ripley koristi u borbi pokaže se beskorisnim jer nema nikakav efekt na vanzemaljca, što dovodi do toga da joj vanzemaljac odrubi glavu. Ako mislite da to nije dovoljno tragično, vanzemaljac zatim odlazi do pilotske kabine, gdje oponaša glas kapetana Dallasa kako bi privukao nove žrtve.

Ovaj mračni završetak nisu prihvatili izvršni direktori studija, koji su Scottu zaprijetili otkazom ako odmah ne promijeni kraj. Iako su intervencije izvršnih direktora obična loša stvar kada je u pitanju snimanje filmova, ovaj put se to ispostavilo ispravnom odlukom jer je dovelo do nastanka jedne od najboljih znanstvenofantastičnih franšiza svih vremena.     

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.