Animirana serija koja je bila ispred svog vremena dobiva igranu adaptaciju

Screenshot: Youtube/Disney

DISNEYJEVA animirana serija Gargoyles, koja se prikazivala od 1994. do 1997. godine, uskoro se vraća na televizijske ekrane, ali ovaj put u novom formatu, donosi The Hollywood Reporter. 

Gary Dauberman i James Wan, koji su skupa radili na hit hororu Annabelle, potvrdili su da rade igranu adaptaciju Gargoylesa za streaming platformu Disney Plus. Dauberman će biti izvršni producent i scenarist serije, dok će se Wan i njegova kompanija Atomic Monster baviti produkcijom adaptacije. 

Gargoylese je kreirao Greg Weisman, a na animaciji je radio studio Walt Disney Television Animation. Serija je pratila klan vodoriga koje predvodi vođa Goliath. Vodorige u seriji su fantastična bića koja se preko dana pretvaraju u kamen, a tijekom noći oživljavaju i štite ljude. Goliathov klan su u desetom stoljeću izdali ljudi koje su štitili, tako što su na njih bacili kletvu zbog koje je cijeli klan ostao smrznut u okamenjenom stanju. 

No kletvu sasvim slučajno makne zli milijarder David Xanathos, koji je tisuću godina kasnije, 1994., kupio dvorac u Škotskoj i preselio vodorige na Manhattan. Goliath i njegov klan se tada bude i pokušavaju prilagoditi modernom vremenu, a uz to se trude spasiti čovječanstvo od nadnaravnih sila koje su prijetnja cijelom svijetu. 

U animiranoj seriji Gargoyles su se pojavili neki od najpoznatijih glasovnih glumaca, poput Franklina Wendella Welkera, kojeg smo mogli čuti u Simpsonima, franšizi Scooby-Doo, Štrumfovima i brojnim drugim klasicima, Williama Fagerbakkea, koji daje glas Patriku iz franšize Spužva Bob Skockani, i Keitha Davida, čiji smo glas mogli čuti u Disneyjevoj Princezi i žapcu, Ricku i Mortyju te drugim hitovima.

Glasove su posudili i glumci Ed Asner, višestruki dobitnik nagrade Emmy, i Jonathan Frakes, kojeg najbolje znamo po ulozi zapovjednika Williama Rikera u Zvjezdanim stazama.

Gargoylesi su bili ispred svog vremena

Animirana serija je stekla kultni status i privukla publiku svih uzrasta zahvaljujući mračnoj atmosferi i kompleksnim pričama punim šekspirijanskih referenci i negativaca s kojima možemo suosjećati. Pošto borba između dobra i zla nije uvijek prikazana crno-bijelo, mnogi vjeruju da su Gargoylesi bili ispred svog vremena.

Disney je u 2010-ima pokušao oživiti Gargoylese, ali cijeli taj projekt je s vremenom pao u zaborav, tako da su obožavatelji trenutno oduševljeni viješću da će se igrana adaptacija ipak dogoditi. 

"Jedina Disneyjeva igrana adaptacija koju zapravo želimo", "Ne mogu vjerovati da se ovo događa", "Ako je James Wan upleten u ovo, imate moju pažnju", "Jedva čekam", samo su neki od komentara fanova na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.