ANKETA Svi ovi glumci su utjelovili Jokera, koji vam je od njih bio najbolji u ulozi?

Screenshot: Youtube

JOKER je vjerojatno najpoznatiji zlikovac i Batmanov neprijatelj u svijetu DC-ja. Ovog vrhunskog negativca kroz godine su utjelovili mnogi poznati glumci, ili mu dali glas u animiranim filmovima i serijama. Međutim, postavlja se pitanje koji je glumac najbolje utjelovio ovog negativca kojeg desetljećima gledamo na ekranima. 

Iako je Joker u svakom filmu negativac, njegova priča nije uvijek ista, a gledatelji kroz radnju otkrivaju drugačiju osobnost ovog kompleksnog lika. Kroz povijest, u igranim verzijama, točnije u filmovima i serijama, Jokera je igralo osam poznatih glumaca. Jedan od te osmorice liku je samo dao glas, dok ga je drugi glumac u istom tom filmu utjelovio.

Dva glumca osvojila Oscara za ulogu

Posljednju verziju ovog zlikovca gledatelji su pratili u filmu Joker iz 2019. godine, u kojem je glavnu ulogu imao Joaquin Phoenix koji je za tu ulogu osvojio Oscara u kategoriji najbolji glavni glumac. Još jedan Joker koji je na mnoge ostavio dojam bio je Heath Ledger koji je zlikovca glumio u filmu Vitez tame (The Dark Knight) iz 2008. godine. Ledger je također osvojio Oscara za ulogu u filmu, u kategoriji najbolji glumac u sporednoj ulozi, ali je priznanje dobio 12 mjeseci nakon smrti.

Osim njih, u ulozi Jokera su bili i Jack Nicholson, Jared Leto, Cesar Romero, Cameron Monaghan te Roger Stoneburner, koji je Jokera utjelovio, ali mu je u seriji Birds of Prey glas dao Mark Hamill.

Koji vam je od ovih glumaca bio najbolji u ulozi Jokera? Svoje mišljenje podijelite u anketi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.