Anthony Hopkins kaže da žali što je glumio u ova dva filma

Screenshot: YouTube

Nastavci filmova često su zahtjevni. Iako se čine kao dobre ideje, ne ispadnu uvijek tako, već završe kao lijeni ponovni prikazi originala. Važni su za Hollywood jer mogu proširiti filmove u franšize i ponekad su odlični, ali ima više neuspjeha nego uspješnih priča. Čak ni najuglednija imena poput Anthonyja Hopkinsa nisu imuna na loše nastavke.

Kritički hvaljen film Kad jaganjci utihnu objavljen je 1991. godine. Redatelj Jonathan Demme postigao je mnogo ovim filmom. Uzbudljiva detektivska priča podigla se na novu razinu te se Clarice Starling (Jodie Foster) konzultirala sa serijskim ubojicom kako bi prodrla u um čovjeka kojeg je pokušavala uhvatiti.

Foster je sjajna, a Demmeova režija nadahnuta. Međutim, jedno od najupečatljivijih postignuća filma je izvedba Anthonyja Hopkinsa kao kanibalskog serijskog ubojice Hannibala Lectera.

Iako nastavci s Hannibalom nisu bili loši, nisu mogli dostići popularnost i hvalu originala

Gledatelji diljem svijeta obožavali su film, a filmska industrija prepoznala je njegovu popularnost. Kad jaganjci utihnu osvojio je nekoliko Oscara, uključujući za najbolju glumicu, scenarij, režiju te glumu za briljantnu izvedbu Anthonyja Hopkinsa kao Lectera.

Kada je tako kompleksan film stekao iznimnu popularnost i uspjeh, produkcijske kuće željno su prihvatile ideju nastavka. Hannibal Lecter bio je sporedni lik u originalu, a i dalje je imao mnogo slojeva koji su se mogli istražiti, pa su napisani scenariji koji su ih istraživali. Iako zvuči kao dobra ideja u teoriji te iako nastavci s Hannibalom nisu bili loši, nisu mogli dostići popularnost i hvalu originala, piše Far Out Magazine.

Hopkins se složio i priznao da žali što je prihvatio uloge u Hannibalu i Crvenom zmaju - nastavcima filma Kad jaganjci utihnu. Također je istaknuo da više ne želi glumiti Hannibala Lectera. 

"Glumio sam Hannibala jednom, ali sam pogriješio kad sam to pokušao još dva puta. Kad jaganjci utihnu mi je bio u redu. Bio je dobar film. No ne želim više glumiti Hannibala. Dosta s tim", otkrio je glumac.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.