Anthony Hopkins otkrio koji mu je redatelj zaprijetio na početku karijere

Screenshot: Instagram/@anthonyhopkins

UZ DVA Oscara, četiri nagrade BAFTA, dva Emmyja i mnoštvo nominacija za prestižne filmske nagrade, Anthony Hopkins danas se smatra jednim od najboljih i najcjenjenijih glumaca svih vremena. No, kao i većina glumaca, na početku karijere nailazio je na prepreke.

Hopkinsova karijera počela je u 1960-ima, nakon što je završio Kraljevsku akademiju dramske umjetnosti (RADA) u Londonu. Mladi glumac počeo se pojavljivati na kazališnim daskama, gdje ga je primijetio renomirani Laurence Olivier, koji ga je odlučio uzeti pod svoje krilo.

Sukob s Olivierovim suradnikom

Hopkins je brzo postao Olivierova zamjena, zbog čega je došao u kontakt s njegovim čestim suradnikom, hvaljenim kazališnim i filmskim redateljem Johnom Dexterom.

Kako navodi Far Out, Dexter mu nije ostao u dobrom sjećanju jer mu je jednom prilikom zaprijetio da više nikada neće glumiti.

"Bio sam nestrpljiv s redateljima jer, ako sumnjaš u sebe, netko će to primijetiti i početi te napadati", objasnio je Hopkins u jednom intervjuu za The New Yorker. "Malo sam patio zbog toga."

Dexter je primijetio nesigurnosti mladog glumca te ga je uzeo na zub tijekom priprema za Molièreovog Mizantropa.

"Redatelj je razgovarao sa mnom kao da sam dijete, što me je jako razbjesnilo. Sjećam se jednog trenutka, bilo je to u siječnju 1973. godine, kada sam glumio u predstavi Mizantrop koju je režirao John Dexter", prisjetio se glumac.

"John je bio nemilosrdan redatelj, a mene je znao odabrati kao svog dežurnog krivca. Jednog dana sam mu rekao: 'Je*i se', i otišao. Zaprijetio mi je: 'Više nikada nećeš raditi.' Ja sam mu na to rekao: 'Baš me briga.' I stvarno me nije bilo briga."

Uspjeh unatoč prijetnji

Dexterova prijetnja nije se ostvarila jer je Hopkinsova karijera nastavila rasti. Početkom 80-ih igrao je jednu od glavnih uloga u hvaljenom filmu Čovjek-slon (The Elephant Man), a 1991. godine pojavio se u hororu Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs), koji mu je donio prvog Oscara za najboljeg glumca.

Posljednji film u kojem smo mogli vidjeti Hopkinsa bila je drama Posljednja Freudova seansa  iz 2023. godine. Osim toga, posudio je glas jednom od likova u oba nastavka Netflixovog filma Rebel Moon, koji je režirao Zack Snyder.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.