Apple je ukinuo seriju koja je adaptacija voljenog klasika iz 1981. godine

Screenshot: YouTube/Apple TV+

APPLE TV+ ukinuo je fantastično-avanturističku seriju Vremenski banditi (Time Bandits). Serija je imala samo jednu sezonu od deset epizoda, a ukinuta je otprilike četiri tjedna nakon premijere zadnje epizode. 

Serija je televizijska adaptacija istoimenog kultnog filma Terryja Gilliama koji je izašao 1981. godine. Uz Brazil i Avanture baruna Münchhausena, film Vremenski banditi dio je Gilliamove "trilogije mašte".

 

Kao i film, serija Vremenski banditi prati jedanaestogodišnjeg ljubitelja povijesti Kevina (Kal-El Tuck), koji se pridruži skupini lopova koji putuju kroz vrijeme i kradu blago iz različitih povijesnih perioda.

Uz Tucka glavne uloge igraju Lisa Kudrow, Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rune Temte, Charlyne Yi, Rachel House i Kiera Thompson. U sporednim ulogama pojavili su se Jonathan Brugh, Jemaine Clement, Taika Waititi, James Dryden i Felicity Ward.

Na seriji su radili oskarovac Taika Waititi, njegov česti suradnik Jemaine Clement i scenarist Iain Morris.

Serija nije imala veliku gledanost

Kao što je slučaj s većinom serija na streaming platformama, podaci o gledanosti Vremenskih bandita nisu javno dostupni, piše Hollywood Reporter. No, poznato je da u prva četiri tjedna prikazivanja nije zauzela mjesto na Nielsenovoj ljestvici deset najgledanijih serija na streaming platformama.

Reakcije kritičara na Vremenske bandite bile su uglavnom pozitivne, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima 78 posto. Ipak, prosječni gledatelji bili su razočarani i nisu im se svidjele promjene u odnosu na izvorni materijal, što je rezultiralo ocjenom 48 posto od publike na Rotten Tomatoesu.

Seriju su producirali Paramount Television Studios, Anonymous Content i MRC Television.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.