Appleova hvaljena znanstvenofantastična serija dobit će drugu sezonu

Screenshot: YouTube/Apple TV+

STREAMING servis Apple TV+ obnovio je svoju hit-seriju Dark Matter za drugu sezonu, piše Deadline. Serija se počela prikazivati 8. svibnja ove godine, a posljednja epizoda prve sezone izašla je 26. lipnja.

Dark Matter je znanstvenofantastična serija tvorca Blakea Croucha koja se temelji na njegovom istoimenom romanu iz 2016. godine. Budući da je sadržaj cijelog romana adaptiran unutar prve sezone, a roman nema nastavak, Crouch će morati smisliti nastavak priče.

 

Dark Matter prati Jasona Dessena (Joel Edgerton), profesora fizike i obiteljskog čovjeka iz Chicaga kojega jedne večeri otme njegova alternativna verzija i pošalje ga u paralelni svemir.

Zbog odluke koju je donio prije 15 godina njegov život u paralelnom svemiru izgleda znatno drugačije. Jason mora pronaći način da se vrati svojoj obitelji prije nego što njegova alternativna verzija preuzme njegov stvarni život. Na putu kući prolazi kroz paralelne svemire u kojima otkriva kako bi mu život mogao izgledati da je donosio drukčije odluke.

Serija istražuje principe kvantne mehanike i interpretaciju mnogih svjetova fizičara Hugha Everetta III.

U seriji glume Jennifer Connelly, Alice Braga, Oakes Fegley, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi, Amanda Brugel, Aina Bre-Yon i William Smillie.

Serija je pokupila pohvale

Serija Dark Matter pokupila je pohvale kritičara i prosječnih gledatelja. Na IMDb-ju ima ocjenu 7.7, a na Rotten Tomatoesu 83 posto. Od svibnja se nalazi na globalnoj ljestvici deset najgledanijih serija streaming servisa Apple TV+.

Obožavatelji su vijest o drugoj sezoni dočekali s oduševljenjem, ali neki su skeptični budući da je cijela knjiga već obrađena u prvoj sezoni.

"Sjajno. Prva sezona ispričala je cijelu priču tako da me zanima u kojem će smjeru ići druga. Romani Blakea Croucha obično su toliko mračni da ne možeš dočekati kraj", napisao je jedan obožavatelj na Redditu.

"Podijeljen sam oko ovoga. Mislim da je prva sezona bila odlična i pokrila je sav sadržaj iz knjige. Pogledat ću drugu sezonu jer volim znanstvenu fantastiku i dobru glumačku postavu, ali mislim da ovo nije potrebno", dodao je drugi.

"Nisam siguran u kojem će smjeru ići, ali svidjela mi se prva sezona tako da ću pogledati i drugu", dodao je treći.

"Ovo bi trebalo biti zabavno", napisao je četvrti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.