BBC radi na prvom spin-offu najpoznatijeg romana Jane Austen

Screenshot: YouTube/BBC

BRITANSKA radiotelevizija BBC vraća se u svijet Ponosa i predrasuda, poznate engleske spisateljice Jane Austen. Variety je potvrdio da BBC radi na prvoj spin-off seriji o Mary Bennet, mlađoj sestri Elizabeth Bennet, protagonistice romana Ponos i predrasude.

Serija se zove The Other Bennet Sister i temelji se na istoimenom romanu Janice Hadlow. Službeni sažetak glasi: "Za razliku od svojih sestara, Mary nije tipična junakinja povijesne drame. Neuglađena je, anksiozna, sklona moraliziranju, zna razne činjenice i loše pjeva... Majka je zanemaruje i naizgled je osuđena na praznu plesnu karticu do kraja života... Sve dok ne uzme stvari u svoje ruke."

Mary Bennet u nadolazećoj seriji će napustiti svoj roditeljski dom u Merytonu i preseliti se u London, gdje će napokon pronaći ljubav i odobravanje okoline.

Seriju producira kompanija Bad Wolf, koja je najpoznatija po znanstvenofantastičnoj seriji Doctor Who, a scenarij piše Sarah Quintrell.

BBC je 1995. godine snimio miniseriju Ponos i predrasude, s Jennifer Ehle u ulozi Lizzy Bennet i Colinom Firthom u ulozi gospodina Darcyja. Miniserija je jedna od najpoznatijih adaptacija djela Jane Austen i nije joj trebalo dugo da postane hit diljem svijeta. Deset godina kasnije izašla je i jednako uspješna filmska adaptacija romana, u kojoj su glavne uloge igrali Keira Knightley i Matthew MacFadyen.

Izvršne producentice serije The Other Bennet Sister su Kate Crowther, Becca Kinder, Jane Tranter, Rebecca Ferguson, Sarah Quintrell i Janice Hadlow. BBC trenutno traži glumačku postavu za seriju, a datum snimanja i premijere još nisu poznati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.