Brad Pitt jednog je glumca nazvao "najvećim svoje generacije"

Foto: EPA

Svakih nekoliko godina pojavi se novi muški glumac koji postane jedna od najtraženijih zvijezda Hollywooda. Obično ti glumci moraju imati nevjerojatan talent i izgled srcolomca kako bi postigli takvu razinu slave, kao što se vidi u popularnosti glumaca poput Leonarda DiCaprija i Timothéeja Chalameta. Kod Brada Pitta, to se dogodilo gotovo odmah.

Jednom kada je glumac počeo dobivati prave uloge, izvan nepoznatih sporednih dijelova, našao se glumeći uz Susan Sarandon i Geenu Davis u filmu Thelma i Louise. Publika, uključujući kritičare, odmah je bila hipnotizirana njegovom izvedbom u kojoj se pojavio bez majice. Bio je proglašen seks-simbolom, a taj je status zadržao čak i nakon što je tijekom sljedećih desetljeća dokazao svoj glumački talent.

Iako je Pitt označen kao jedan od najboljih glumaca u Hollywoodu, i on ima svoje mišljenje o tome tko je "najbolji glumac njegove generacije" - David Thewlis. Thewlis nije dosegao istu razinu slave kao Pitt i DiCaprio, ali je jednako talentiran.

Pitta je impresionirala Thewlisova izvedba u komediji - drami Naked

Thewlis je najpoznatiji široj publici po ulozi profesora Remusa Lupina u serijalu o Harryju Potteru, ali zanemariti sve ostalo što je postigao bila bi velika nepravda. Karijeru je započeo 80-ih glumeći u nekoliko malih britanskih produkcija.

1987. surađivao je s Mikeom Leighom na kratkom filmu The Short and Curlies, što ga je dovelo do ponovne suradnje s istim redateljem tri godine kasnije, u filmu Life Is Sweet.

Njegova uloga u tom filmu bila je mala, ali upečatljiva. Stoga ga je Leigh 1993. angažirao za glavnu ulogu u mračnoj komediji -drami Naked, u kojoj je glumio problematičnog muškarca hladnog i uznemirujućeg ponašanja po imenu Johnny. Thewlisov nastup u tom filmu bio je njegova prekretnica, dokazujući da je izvanredan glumac. Iako je lik kojeg je glumio bio odbojan, Thewlis je uspio uravnotežiti njegove grozne postupke izopačenim šarmom.

Pitt je bio impresioniran njegovom izvedbom u tom filmu pa je u jednom intervjuu rekao: "Mislim da je ono što je napravio u filmu Naked jednako dobro kao i sve što su napravili Brando, Nicholson, Pacino, bilo koji od naših velikana. Smatram da je u rangu s njima", prenosi Far Out Magazine.

Pitt i Thewlis zajedno su radili na filmu Sedam godina u Tibetu 1997., gdje su obojica igrali glavne uloge. Thewlis je imao impresivnu karijeru i surađivao je s braćom Coen u Velikom Lebowskom 1998. te s Terenceom Malikom 2005. u Novom svijetu.

Naravno, početkom 2000-ih igrao je i Remusa Lupina te se prvi put pojavio u trećem filmu serijala - Harry Potter i zatvorenik Azkabana. U 2010-ima pojavio se u mnogim popularnim filmovima, primjerice Teorija svega, Anomalisa, Legenda, Wonder Woman, Liga pravde te na malim ekranima u serijama Fargo i Sandman. Iako Thewlis nikada nije dosegao razinu pažnje kao Pitt, jasno je da je izgradio vrlo uspješnu karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.