Brad Pitt je rekao da mu je ovaj film promijenio život

Screenshot: YouTube/Sony Pictures

IAKO JE kroz godine glumio u brojnim hvaljenim filmovima koji su ostavili neizbrisiv trag na popularnoj kulturi, Brad Pitt je za samo jedan film rekao da mu je zauvijek promijenio život na neočekivan način. Riječ je o ratnom filmu Srce od čelika (Fury) iz 2014. godine, pod redateljskom palicom Davida Ayera, redatelja filmova Training Day i The Fast and the Furious.

Smješten u travnju 1945. godine, Srce od čelika prati neiskusnu posadu tenka Sherman, koju predvodi zapovjednik Don "Wardaddy" Collier (Pitt). Peteročlana posada je na opasnoj misiji zbog koje se mora prijeći neprijateljske linije i probiti se u srce nacističke Njemačke.

Vojnike koje predvodi Wardaddy utjelovili su Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña i Jon Bernthal.

 

Kada je promovirao film na europskim festivalima, Pitt je progovorio o iskustvu sa seta. Otkrio je da su ga ostali glumci gledali kao vođu, a svi su tijekom snimanja postali emocionalno vezani za tenk u kojem su provodili puno vremena. Pitt je čak odbijao sići s tenka za vrijeme pauza.

No poseban utjecaj na njega ostavile su veze koje je stvorio sa svojim kolegama glumcima, piše Far Out. "Naučio sam puno toga iz ovog filma. Svi smo otišli sa seta obogaćeni novim iskustvima", izjavio je glumac jednom prilikom.

Na setu je naučio nove stvari

Pitt se također osjećao kao da je bolje shvaćao iskustva vojnika tijekom Drugog svjetskog rata i nadao se da film odaje počast stvarnim ratnim veteranima.

"Ovaj film govori o iscrpljenosti vojnika zbog hladnoće, gladi i svega ostaloga što su proživljavali na dnevnoj bazi. To smo shvatili ozbiljno. Nadam se da će se vojnici osjećati prepoznato nakon što pogledaju film", izjavio je glumac.

No od uloge zapovjednika tenka nije očekivao da će ga film naučiti kako biti bolji otac. "Ova uloga je prava studija o vodstvu i o tome kako zadobiti tuđe poštovanje, i zbog toga sam sada bolji otac."

Unatoč glumčevoj izjavi o očinstvu, Pitta prate brojne kontroverze otkako je 2016. godine optužen za verbalno i fizičko zlostavljanje svoje obitelji tijekom jednog leta, a u cijeli slučaj upleo se i FBI.

Hollywoodom kruže glasine da su njegova djeca, koju je imao s bivšom suprugom Angelinom Jolie, prekinula kontakt s njim čim su postala punoljetna. Ove godine potvrđeno je i da su njegove kćeri Shiloh Nouvel Jolie i Vivienne Marcheline Jolie tražile promjenu prezimena, jer više nisu htjele nositi prezime svog oca.

Pitt i Jolie su 2019. godine počeli brakorazvodnu parnicu koja još uvijek nije gotova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.