Brad Pitt rekao da je njegov omiljeni film u karijeri bio najlošiji iz jednog razloga

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

BRAD Pitt stekao je slavu po ulogama u brojnim poznatim i nagrađivanim filmovima, ali kao i kod svih drugih u filmskoj industriji, nekoliko filmova nije zadovoljilo njegova očekivanja. Riječ je o filmu Andrewa Dominika iz 2007. godine pod nazivom Ubojstvo Jessieja Jamesa od kukavice Roberta Forda (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), koji se temelji na istoimenom romanu Rona Hansena iz 1983. godine.

Kako izvještava Far Out Magazine, Pitt se u jednom intervjuu za GQ osvrnuo na tri desetljeća svog uspjeha i ovaj film izdvojio kao svoj favorit.

"Mogu stalno nizati hitove, ali moj omiljeni film je najlošiji po zaradi, Ubojstvo Jessieja Jamesa od kukavice Roberta Forda", ispričao je tada glumac i dodao: "Ako vjerujem da film nešto vrijedi, onda znam da će s vremenom i dobiti svoju vrijednost", prenosi Far Out.

Službeni sinopsis glasi: "Radnja filma prati priču o Robertu Fordu (Casey Affleck), kojem je Jesse James (Brad Pitt) bio idol od djetinjstva. Robert se svim silama trudi pridružiti bandi odmetnika iz Missourija, ali postupno postaje ogorčen na vođu razbojnika."

 

Uz Brada Pitta u filmu glume i Sam Shepard, Mary-Louise Parker, Jeremy Renner, Sam Rockwell, Garret Dillahunt, Brooklynn Proulx, Dustin Bollinger, Paul Schneider, Nick Cave i druge zvijezde.

Budžet za film iznosio je 30 milijuna dolara, dok je globalno u kinima zaradio samo nešto više od 15 milijuna dolara, a u Americi samo četiri milijuna, izvještava Far Out.

Iako je film loše prošao u kinima, dobio je odlične ocjene kritičara i publike te čak dvije nominacije za Oscara. Film je na Oscarima 2008. godine bio nominiran u kategorijama za najboljeg sporednog glumca (Casey Affleck) i za najbolju fotografiju. Na IMDb-ju je ocijenjen sa 7.5 od 10, dok su ga kritičari na Rotten Tomatoesu ocijenili sa 77 posto, a publika sa 75 posto.

Film je za gledanje u Hrvatskoj dostupan na platformi Max, bivšem HBO Maxu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.