Brendan Fraser i Andrew Scott dio su glavne glumačke postave ratnog filma o Danu D

Foto: EPA

STUDIOCANAL i Working Title surađuju na snimanju filma Pressure, ratnog filma koji će prikazati napete dane koji su prethodili povijesnom iskrcavanju u Normandiji. Film će režirati Anthony Maras, a scenarij su prema predstavi Davida Haiga adaptirali Haig i Maras.

Kako prenosi Deadline, glavne uloge u filmu su dobili nagrađivani glumci Brendan Fraser (The Whale), Andrew Scott (Fleabag, All of Us Strangers) i Kerry Condon (Better Call Saul). Fraser će u filmu utjeloviti vrhovnog savezničkog zapovjednika Dwighta D. Eisenhowera, zvanog Ike, koji je bio hvaljen zbog svog vodstva tijekom rata, a kasnije će postati 34. predsjednik SAD-a. 

Andrew Scott će igrati britanskog glavnog meteorologa, Jamesa Stagga, čiji je zadatak bio obavijestiti Eisenhowera o vremenskim uvjetima koji bi mogli odlučiti ishod invazije na Normandiju. Složeni proces donošenja odluka bio je ključan za sudbinu Drugoga svjetskog rata i tijek povijesti.

Zvijezda dramske serije Better Call Saul, Kerry Condon, tumačit će ulogu kapetanice Kay Summersby, povjerljive pomoćnice Dwighta D. Eisenhowera. Summersby je bila vozačica, a kasnije i osobna tajnica generala Eisenhowera.

Film će prikazivati što je sve prethodilo invaziji

Temeljen na Haigovoj hvaljenoj predstavi, koja istražuje osobne i vojne napetosti s kojima se Stagg suočavao, te kako su rasle tenzije između timova s različitim vremenskim prognozama za datum predložene invazije na Dan D, film će se fokusirati na stresne odluke, ali će također prikazati veličinu same invazije.

Službeni sinopsis glasi: "U 72 sata koja prethode Danu D, svi su elementi na svom mjestu osim jednog ključnog – britanskog vremena. Britanski glavni meteorolog James Stagg pozvan je da iznese najvažniju vremensku prognozu u povijesti, što ga dovodi u napet sukob s cijelim savezničkim vodstvom.

Pogrešni uvjeti mogli bi uništiti najveću ikad izvedenu pomorsku invaziju, dok bi svaka odgoda riskirala da njemačka obavještajna služba otkrije plan. S jedinom povjerljivom osobom, kapetanicom Kay Summersby, i progonjen katastrofalnim probama za Dan D, konačna odluka leži na vrhovnom zapovjedniku savezničkih snaga, Dwightu D. Eisenhoweru. Samo nekoliko sati prije početka sudbina rata i životi milijuna ljudi ovise o toj odluci."

Snimanje započinje u Velikoj Britaniji u rujnu ove godine, no zasad nije poznato kada film stiže u kina ili na neki streaming servis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.