Britanska serija na RT-u ima ocjenu 100%. Fanovi pišu da je briljantna

Foto: PR

Sadržaj nastao u suradnji s: Pickbox NOW.

AKO TRAŽITE seriju koja izlazi standardnih okvira misterije i komedije, ali i detektivskih priča, pronašli smo jednu koja bi mogla biti pravi pogodak, a znamo i gdje ju pogledati od 31. listopada. Ludwig je nova britanska dramedija koja na platformi Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu 100%. Mjesec dana nakon premijere publika ne prestaje hvaliti njezinu originalnost i šarm.

Komentatori je opisuju kao briljantnu i šarmantnu, a nije teško shvatiti zašto. Glavni lik John Ludwig Taylor, povučeni autor zagonetki, kreće u životnu avanturu prepunu humora i neočekivanih obrata kad se nađe usred istrage u ulozi koju do sada nije igrao - detektiva.

Nestanak brata i potraga za odgovorima

Radnja prati Johna Taylora, poznatijeg kao Ludwig, koji nakon iznenadnog nestanka svog brata blizanca Jamesa odlučuje preuzeti njegov identitet i naći odgovore na pitanja koja ga opsjedaju. Taj odlazak iz sigurnosti vlastitog svijeta zagonetki u svakodnevni kaos policijskih slučajeva pokazat će se kao izazov koji Ludwig nije mogao predvidjeti. 

Iako je njegov um naviknut na složene enigmatske igre, što mu daje prednost, John mora pronaći rješenje za najtežu zagonetku: otkriti što se dogodilo s njegovim bratom i krije li se iza tog nestanka nešto mnogo dublje.

Foto: PR

U ovoj briljantno napisanoj seriji, koja se s lakoćom kreće između napete atmosfere misterije i suptilnog britanskog humora, glumac David Mitchell vješto utjelovljuje oba brata. Njegovi kolege, među kojima su Anna Maxwell Martin kao zabrinuta šogorica i Dipo Ola kao policijski detektiv, dodaju još više kompleksnosti i šarma priči.

Publika oduševljena serijom

Prava snaga Ludwiga leži u odlično balansiranoj kombinaciji misterije i humora, koja je osvojila srca publike. Gledatelji će od 31. listopada moći uživati u ovoj seriji na streaming-servisu Pickbox NOW, a komentari obožavatelja na društvenim mrežama i platformi Rotten Tomatoes ne prestaju stizati.

Jedan kritičar piše: "Možda nije najuzbudljivija serija koju ćete gledati ovog mjeseca, ali vrlo lako bi mogla biti najšarmantnija." Drugi fan seriju je opisao kao "krajnje apsurdnu i briljantnu", prikazujući privlačnost serije koja na svjež način obrađuje klasične elemente detektivskih priča.

"Smiješna je, pametna, simpatična, sve što misterij treba biti. Svaki glumac blista. Ovo je tako dobro da se bojim da druga sezona neće moći dostići izvrsnost prve", potvrdio je još jedan kritičar na platformi Rotten Tomatoes.

Foto: PR

Ludwig nije samo serija već dio rastuće ponude britanskih naslova koji osvajaju publiku, a kod nas se mogu pogledati na platformi Pickbox NOW. Ovaj domaći streaming-servis u svojoj ponudi ima produkcije najvećih svjetskih studija, poput BBC-ja, ITV-ja i Lionsgatea. Moguće je pronaći američke, britanske, skandinavske i druge europske serije, filmove i dokumentarce s prijevodima na hrvatski i bez reklama. Pickbox NOW razlikuje se od ostalih streaming-servisa po tome što težnju stavlja na kvalitetne, probrane naslove, stoga bi ljubitelji dobrih serija i filmova ovdje mogli osjetiti razliku bez dugotrajnog pretraživanja.

Ludwig ima šest epizoda i premijerno je prikazan na BBC-ju krajem rujna. Serija je dobila pohvale kritičara primarno zbog britanskog humora koji mnogi opisuju kao britak, ali nenametljiv.

Sposobnost lika Johna Ludwiga Taylora da svijet promatra kroz prizmu zagonetki, čak i kada se suočava s vrlo realnim opasnostima, donosi dozu komičnosti koja podsjeća na britanske klasike, ali u potpuno novom i suvremenom ruhu. Gledatelji ističu kako je Ludwig u moru serija prijeko potrebno osvježenje u žanru komedije s elementima misterije (eng. comedy mystery) jer dobro balansira napetost i humor kroz britak dijalog i situacije.

Foto: PR

Produkcija Big Talk Studios, u suradnji s That Mitchell And Webb Companyjem, inače poznata po popularnim britanskim naslovima poput Zavirite u show (Peep Show) i filmu Kraj svijeta (The World's End) iz 2013., osigurala je da serija bude bogata detaljima, odličnim izvedbama i kreativnim scenarijem. S redateljima Robertom McKillopom i Jill Robertson te scenaristom Markom Brotherhoodom, Ludwig se brzo u svijetu serija nametnuo kao uzor žanra. Svakako je serija koju ne biste trebali propustiti.

Široka ponuda britanske produkcije na domaćem streaming-servisu

Ako tražite potencijalno novu omiljenu seriju koja će vas zabaviti, a nipošto ne i mentalno umoriti, Ludwig je dostupan na streaming-servisu Pickbox NOW od 31. listopada. Gledatelje i ljubitelje ovakvih serija razveselit će informacija da je ova serija tek dodatak širokoj ponudi britanskih serija koje se nalaze na Pickboxu NOW. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Pickbox NOW u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.