Britanska triler serija trenutno je druga najgledanija na HBO-u u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube/ITV1

BRITANSKA triler serija Red Eye, koja se originalno prikazivala na kanalu ITV1, trenutno je druga najgledanija serija na HBO-u u Hrvatskoj, odmah iza Zmajeve kuće, dok je na svjetskoj ljestvici najgledanijih serija zauzela sedmo mjesto.

Seriju je kreirao Peter A. Dowling, koji se proslavio kao scenarist psihološkog trilera Flightplan, u kojem je glumila Jodie Foster. Redatelj serije je Kieron Hawkes, a izvršni producenti su Dowling, Julie Gardner i Lachlan Mackinnon.

Red Eye ima šest epizoda u kojima glavne uloge igraju Richard Armitage, zvijezda trilogije Hobit, Jing Lusi, koja je glumila u hit-filmu Suludo bogati Azijci, Lesley Sharp i Jemma Moore.

 

O čemu se radi u seriji?

Serija prati doktora Matthewa Nolana, koji je u Pekingu sudjelovao na konferenciji za doktore. Tijekom posjeta Pekingu Nolan je skoro ubijen u jednom noćnom klubu, a kada se napokon uspio vratiti u London, Kina ga je optužila za ubojstvo jedne žene i zatražila njegovo izručenje.

Iako Nolan tvrdi da je nevin, Engleska ga odluči izručiti Kini jer su u tijeku britansko-kineski pregovori oko programa proizvodnje nuklearne energije. Uz Nolana, Kina zahtijeva izručenje i nekoliko njegovih kolega, od kojih je jedan otet kada se odbio vratiti u Kinu.

Nakon što se na letu do Pekinga počnu događati misteriozna ubojstva, Nolan i policajka Hana Li pokušavaju otkriti što se događa.

Gledatelji su podijeljeni oko serije

Iako je Red Eye trenutno jedna od najgledanijih serija na HBO-u, reakcije gledatelja su podijeljene.

"Red Eye je zasad najbolja britanska serija o špijunima", napisao je na Redditu jedan oduševljeni obožavatelj, dok je drugi dodao: "Serija mi se svidjela. Ako volite filmove o Bondu u kojima je glumio Roger Moore, morate ovo pogledati."

"Osrednja serija s puno rupa u scenariju. Ugasite mozak i uživajte", "Serija je užasna, ali izdržao sam do kraja zbog Richarda Armitagea", neki su od negativnijih komentara gledatelja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.