Bruce Willis odbijao je izgovoriti jednu rečenicu tijekom snimanja Umri muški 2

Screenshot: Youtube

IAKO je sada umirovljen zbog bolesti, glumca Brucea Willisa godinama smo gledali u brojnim akcijskim filmovima, a među najpoznatijima su vjerojatno oni iz serijala Umri muški (Die Hard). Bruce Willis se pet puta pojavio u ulozi Johna McClanea, a tijekom snimanja drugog filma svađao se s redateljem Rennyjem Harlinom iz jednog razloga.

Kako izvještava Far Out Magazine, redatelj Harlin je u jednom intervjuu za Empire otkrio da je poznati glumac tijekom snimanja filma odbijao izgovoriti jednu rečenicu iz scenarija. Willis nije htio da ga publika doživljava samo kao zabavnog glumca te je redatelju rekao da humor u nastavku ne dolazi u obzir. To je zbunilo redatelja jer je McClaneov humor u prvom filmu bio veliki dio onoga zbog čega su ga gledatelji zavoljeli.

Konkretno, riječ je o sceni iz filma u kojoj McClane šalje faks nekome u Los Angelesu, a zaposlenica ga zavodnički promatra. McClane to primijeti, nasmiješi se, pokaže na svoj vjenčani prsten i kaže joj: "Samo faks, gospođice. Samo faks." Čini se da je ta rečenica prilično zasmetala glumcu koji se nije ustručavao suprotstaviti redatelju.

Willis je na kraju pristao izgovoriti rečenicu pod jednim uvjetom

Harlin je rekao da je Willisovo ponašanje dovelo do neugodne situacije među njima jer se nikako nisu mogli dogovoriti. Redatelj je tada dodao da mu je Willis prezrivo rekao: "To je tako jeftino i glupo. Odbijam to izgovoriti. Te jednoslojne fore i šaljivi komentari, to je sranje. Kad su životi na kocki, ne možeš tako nešto reći", na što sam mu odgovorio: "Da, ne u stvarnom životu, ali ovo je film. Ovo je Umri muški", prenosi Far Out.

Ipak, glumac se i dalje nije složio s redateljem, a tek nakon hitnog sastanka s producentom Joelom Silverom, došli su do dogovora da Willis može snimiti onoliko ponavljanja koliko želi, pod uvjetom da jednom odradi scenu onako kako je Harlin zamislio.

Redatelj je tada rekao: "Učinio je to nevoljko i ne baš sretno, ali je ipak to izveo. Rečenica je u filmu i ljudi je vole. Nije samo smiješna, pokazuje da mu je stalo do njegove supruge. To ga čini odanim i zaista časnim čovjekom. Jer, nije samo riječ o spašavanju svijeta, radi se o nečem puno osobnijem."

Radnja filma Umri muški 2 iz 1990. godine odvija se godinu dana nakon događaja iz prvog filma. Ovoga puta pokušava spriječiti da skupina odmetnutih vojnih operativaca preuzme kontrolu nad međunarodnom zračnom lukom Washington Dulles, u kojoj McClane čeka svoju ženu koja se vraća s puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.