Bubimir Bubimir je imao jednu od najuspješnijih rujanskih premijera ikada

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

FILM Bubimir Bubimir (Beetlejuice Beetlejuice), nastavak horor komedije Tima Burtona iz 1988. godine, mogao bi ostati zapamćen kao jedan od najuspješnijih rujanskih filmova svih vremena. 

Burtonov najnoviji film zaradio je u prvom vikendu prikazivanja vrtoglavih 110 milijuna dolara diljem svijeta, što je druga najuspješnija rujanska premijera u povijesti. Kako piše Variety, Bubimir Bubimir prestigao je horor It: Chapter 2, koji je u kina stigao 6. rujna 2019. godine i u prvom vikendu zaradio 91 milijun dolara. Film koji je imao najbolju rujansku premijeru ikada je It iz 2017. godine, koji je u prvom vikendu zaradio 123 milijuna dolara.

Osim toga, Bubimir Bubimir je imao treće najuspješnije otvaranje ove godine. Ispred njega se nalaze samo Inside Out 2, koji je zaradio 154.2 milijuna dolara, i Deadpool & Wolverine, koji je zaradio 211.4 milijuna dolara.

"Ovo je senzacionalno otvaranje za nastavak komedije koji je izašao 36 godina nakon prvog filma", izjavio je za Variety David A. Gross, voditelj konzultantske tvrtke Franchise Entertainment Research. "Film Bubimir iz 1988. godine bio je nekonvencionalna priča koja je počela polako, ali je kroz naredne tjedne postala hit. Ovaj put publika je znala što očekivati, a nekonvencionalno izgleda još bolje u usporedbi s uobičajenim pričama. Ovo je mainstream hit."

Povratak stare ekipe

Za razliku od nedavnih nastavaka i remakeova, poput filmova Twisters i Wonka, koji su se odlučili fokusirati na sasvim novu glumačku postavu, Bubimir se djelomično oslanja na nostalgiju.

Burton se vratio kako bi režirao film, a pridružile su mu se i zvijezde originala - Michael Keaton, koji je utjelovio Bubimira, Winona Ryder, koja je utjelovila Lydiju Deetz, i Catherine O’Hara, koja je glumila njezinu pomajku Deliju.

Protagonist novog filma je Lydijina kći Astrid, koju je utjelovila Jenna Ortega. Nakon što Astrid slučajno otvori portal u zagrobni život, obitelj Deetz ponovno dolazi u kontakt s duhom Bubimirom koji ih je terorizirao prije tri desetljeća.

Uz Ortegu, glumačkoj postavi pridružili su se Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe, Danny DeVito i Arthur Conti.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.