Četiri poznata romantična filma s tragičnim završecima. Koji je najtužniji?

Screenshot: Youtube

Ljubavne priče dio su filmske povijesti od samih početaka. Najčešće su to priče sa sretnim završecima, ali postoje i brojni filmovi u kojima su gledatelji svjedočili tužnom kraju. Romantične drame u kojima romansa na kraju ipak nema sretan završetak publici pružaju emocionalnu katarzu, koja podsjeća da nije uvijek važan kraj priče, već sve što se dogodilo između.

Iako postoji mnogo primjera romantičnih drama koje nemaju sretan kraj, u nastavku izdvajamo nekoliko poznatih filmova koji su rasplakali mnoge gledatelje.

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere! Ako ne želite saznati tragične završetke ovih filmova, nemojte čitati tekst.

Krive su zvijezde (The Fault In Our Stars)

 

Film Josha Boonea Krive su zvijezde, poznat i kao Greška u našim zvijezdama, iz 2014. godine temelji se na istoimenom romanu Johna Greena. Odmah na početku filma upoznajemo Hazel (Shailene Woodly), mladu djevojku s rakom u terminalnoj fazi. Ona spletom okolnosti upoznaje Gusa (Ansel Elgort), koji je u remisiji, u kojeg se zaljubljuje te s njim ostvaruje posebnu povezanost kakvu do tada nije imala.

Međutim, tragični zaokret događa se kada se Gus ponovno razboli i podlegne bolesti prije nego što njih dvoje uspiju više vremena provesti zajedno. Hazel i Gus samo su nakratko iskusili ushićenje prve ljubavi, koja je završila prerano i rasplakala mnoge gledatelje. 

Sedam duša (Seven Pounds)

Romantična triler-drama Sedam duša, redatelja Gabrielea Muccina iz 2008. godine, još je jedan film koji je svojim završetkom šokirao mnoge gledatelje. Radnja se vrti oko dobrog samaritanca, motiviranog tajanstvenim i sveobuhvatnim osjećajem krivnje, kojeg publika ne razumije do samog kraja.

Priča prati Bena (Will Smith), koji odluči promijeniti život sedam pojedinaca a da oni toga nisu ni svjesni. Međutim, kada se Ben počne zaljubljivati u jednu od osoba kojima pomaže, postavlja se pitanje hoće li ova promjena utjecati na njegovu konačnu odluku. Na kraju filma otkriva se da je Ben okončao vlastiti život kako bi postao donor svim ljudima s kojima je komunicirao tijekom cijele priče. 

Poruka u boci (Message In A Bottle)

 

Film Poruka u boci, redatelja Luisa Mandokija iz 1999. godine, temelji se na priči iz istoimenog romana Nicholasa Sparksa. Radnja je ostavila snažan dojam na publiku, koja nije znala što može očekivati. Ovaj klasik Nicholasa Sparksa završava tragedijom, a priča govori o vezi između Garreta (Kevin Costner) i Therese (Robin Wright), kao i o Garretu i njegovoj pokojnoj ženi.

Nakon smrti supruge Garret joj piše pisma jer se ne može pomiriti s njezinim gubitkom. Međutim, kada si je konačno dopustio da krene dalje i oprosti se od supruge, pošalje joj posljednje pismo. Ali ovoga puta, nakon druženja s Theresom, nije se uspio vratiti na vrijeme i utopio se u moru tijekom oluje, prenosi Screen Rant.

Zvijezda je rođena (A Star IS Born)

Jedna od novijih romantičnih drama koja je dio publike ostavila u suzama je film Zvijezda je rođena iz 2018. godine, koji je režirao Bradley Cooper. U remakeu poznate priče Cooper glumi country pjevača Jacksona Mainea, koji otkriva ambicioznu amatersku pjevačicu Ally (Lady Gaga). Osim što joj Jackson daje priliku da svoju glazbu podijeli sa svijetom, njih dvoje se zaljubljuju i započinju zajednički život.

Međutim, film prikazuje i Jacksonovu ovisnost te borbu protiv alkohola i droge, koja mu postupno uništava život. Nakon što javno osramoti Ally na dodjeli nagrada, Jackson se pokušava vratiti na pravi put, ali mu Allyin menadžer govori da svojim prisustvom sputava Allyin napredak. Osjećajući da su on i njegove ovisnosti postali prevelik teret za ženu koju voli, Jackson si oduzima život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.