Christian Bale za ulogu u ovom filmu bio na strogoj dijeti, šokirao je ljude izgledom

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

SVI GLUMCI moraju se pravilno pripremiti za uloge, a pripreme često uključuju i specifične dijete. Na jednoj takvoj strogoj dijeti bio je britanski glumac Christian Bale te je zbog nje izgledao neprepoznatljivo i šokirao mnoge koji su pogledali film. 

Kako prenosi Unilad, Bale je morao izgubiti gotovo trideset kilograma kako bi se pripremio za ulogu Trevora Reznika u psihološkom trileru Nestajanje (The Machinist) redatelja Brada Andersona iz 2004. godine. Radnja prati priču o industrijskom radniku koji pati od insomnije, nije spavao godinu dana te sve više sumnja u vlastiti razum.

 

Scenarij za film napisao je Scott Kosar, a osim Balea u njemu glume Jennifer Jason Leigh, John Sharian, Aitana Sánchez-Gijón, Michael Ironside, Anna Massey, Matthew Romero Moore i druge zvijezde.

Mnoge kritičare i gledatelje je šokirala Baleova transformacija za film

Iako je opće poznato da su glumci spremni na drastične životne promjene kako bi se pripremili za svoje uloge, mnoge je šokirala transformacija Christiana Balea za ovaj psihološki triler. Nakon što je izašao u kinima, film je na Rotten Tomatoesu od kritičara dobio ocjenu 77 posto, dok ga je publika nagradila s nešto viših 83 posto. Neki su ovu ulogu čak nazvali najboljom izvedbom Christiana Balea.

"Ovaj film je težak za gledanje. Samo kad razmislim kroz što je sve Bale morao proći da bi ovako izgledao, svaka čast", "Mislim da je ovo najbolja uloga Christiana Balea", "Nisam mogla vjerovati da je to on na ekranu. Izgledao je neprepoznatljivo", "Šokirana sam, nisam očekivala ovakav film", "Neprepoznatljiv, nemam što više napisati", "Ako ste dosad sumnjali, Christian Bale vam je pokazao koliko je predan svom poslu", neki su od komentara publike na film. 

Film je moguće posuditi ili kupiti preko Amazonove internetske stranice, a trenutno nije dostupan za gledanje na nekom streaming servisu u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.