Clint Eastwood kaže da je sretan što nije imao priliku raditi s jednim redateljem

Foto: EPA

Clint Eastwood jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih redatelja s karijerom koja traje već više od 50 godina. Redateljski debi ostvario je 1971. godine filmom Jeza u noći. Iako možda nije osvojio najviše nagrada, Eastwood je stekao legendarni status zahvaljujući svojoj dugovječnosti i utjecaju u Hollywoodu.

Tijekom karijere Eastwood je osvojio četiri Oscara, četiri Zlatna globusa i niz drugih nagrada. Iako je ponosan na svoje uspjehe, skroman je i ne smatra se boljim od drugih. Radio je s mnogim filmašima, a jednom je priznao da je sretan što nije imao priliku surađivati s redateljem Johnom Hustonom.

"Nikada nisam radio s njim niti sam ga upoznao, što je zapravo možda bio blagoslov", rekao je za Movies.

Iako su Eastwood i Huston radili u istom razdoblju, nijednom se nisu sreli. Dok je Eastwood postajao velika zvijezda u vesternima, Huston je snimao filmove koji nisu odgovarali njegovu stilu. "Moja karijera započela je prilično kasno i kretala se paralelno s radom Sergija Leonea i Dona Siegela", rekao je Eastwood.

Ova situacija omogućila je Eastwoodu snimanje filma Bijeli lovac, crno srce, inspiriranog Hustonovim avanturama. Imao je priliku pristupiti temi bez ikakvih predrasuda. "Moj je rad bio vođen objektivnošću jer nisam bio u kontaktu s redateljima iz prethodne ere", rekao je.

Unatoč tome što mnogi glumci iz njegove ere žale što nisu radili s majstorom poput Hustona, Eastwood je pronašao sreću u toj situaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.