Clint Eastwood kaže da mu je ovo najdraži film svih vremena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Tijekom sedam desetljeća duge karijere Clint Eastwood prošao je kroz brojne promjene te postao jedan od najistaknutijih simbola Hollywooda, no cijelo to vrijeme imao je isti omiljeni film, koji je zauzeo posebno mjesto u njegovom srcu.

Eastwood je imao samo 20 godina kada je Bulevar sumraka izašao 1950. Za njega taj film nikada nije nadmašen.

Kad su mu u intervjuu za Esquire šaljivo predložili da sa sinom Scottom snimi remake Wilderovog klasika, Eastwood je bio blago uvrijeđen na samu pomisao.

Kod Bulevara sumraka najviše ga privlači spoj dvaju stilova koje je Wilder majstorski povezao: stil lika nijemog filma i moderniji stil lika. "Stil lika nijeme glumice i lik Williama Holdena, koji je moderniji, odlično su spojeni. Ta dva stila zajedno funkcioniraju savršeno. Uvijek sam volio Billyja Wildera", rekao je Eastwood.

Posebno cijeni zlatno doba Hollywooda te je spomenuo filmove Kako je bila zelena moja dolina Johna Forda, Omča za vješanje Williama Wellmana, Blago Sierra Madre Johna Hustona i Njegova djevojka Petko Howarda Hawksa kao neke od svojih najdražih. Međutim, nijedan od njih ne može se usporediti s Bulevarom sumraka, koji je gotovo 75 godina Eastwoodov apsolutni favorit.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.