Colin Farrell otkrio koji su mu omiljeni filmovi svih vremena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Colin Farrell, jedan od najpoznatijih irskih glumaca, često glumi u surovim, nasilnim filmovima, no iza njegove ljubavi prema kinematografiji kriju se iznenađujuće inspiracije. Iako ga mnogi vežu uz filmove Guya Ritchieja ili njegovu srcedrapajuću ulogu u Duhovima otoka, Farrell je bio oduševljen i nekim zanimljivim, možda neočekivanim filmovima.
U razgovoru za Letterboxd izdvojio je svoja tri najdraža filma svih vremena. Evo što se našlo na popisu.

1. E.T.

Farrellov prvi susret s ovim filmom dogodio se u djetinjstvu. "Prva uspomena koju imam na gledanje filma u kinu jest E.T., koji i dalje obožavam", otkrio je glumac. Ova Spielbergova priča o dječaku i njegovom vanzemaljskom prijatelju je utjecala na mnoge generacije, uključujući i Farrellovu.

 

2. Withnail i ja

Kada je riječ o omiljenim filmovima svih vremena, Farrell ne krije svoju naklonost prema britanskoj crnoj komediji Withnail i ja.

"Možda je Withnail i ja moj najdraži film svih vremena; i nakon tridesetog gledanja i dalje se gušim od smijeha", rekao je. Ova komedija prati dva nezaposlena glumca, Withnaila i Marwooda, koji bježe iz svog kaotičnog života u Camdenu kako bi se odmorili na selu. No, njihov plan brzo propada zbog neprestanih kiša, nedostatka hrane i dolaska nezgodnog strica Montyja.

3. Pariz, Teksas

Farrellov ukus postaje sofisticiraniji odabirom filma Pariz, Teksas. Ova priča o izgubljenom sjećanju, popravljanju i nepopravljanju odnosa te identitetu savršeno odražava njegovu sklonost složenim temama. Ova emotivna drama Wima Wendersa prati Travisa, čovjeka koji se pokušava ponovo povezati sa sinom i pronaći izgubljenu suprugu dok istražuje složene odnose i identitet. Film je omiljen među filmskim entuzijastima, a Farrellova povezanost s njim samo potvrđuje njegov dobar ukus.

Na kraju, Farrell je također istaknuo kako voli gledati film Avanture male Chihiro, na preporuku svog sina, te klasik Povratak u budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.