Colin Firth glumi u seriji inspiriranoj jednim od najgorih terorističkih napada

Screenshot: YouTube/Peacock

STREAMING servis Peacock i britanski televizijski kanal Sky objavili su prvi teaser za dramsku seriju Lockerbie: A Search for Truth, s Colinom Firthom u glavnoj ulozi.

Serija se temelji na knjizi The Lockerbie Bombing: A Father's Search for Justice iz 2021. godine, koju su napisali Jim Swire i Pere Biddulph, te prikazuje posljedice najsmrtonosnijeg terorističkog napada u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva - bombaškog napada na avion Pan Am 103 iz 1988. godine. U napadu je umrlo 259 putnika i članova posade Pan Amovog aviona te 11 stanovnika sela Lockerbieja, u kojem se srušio avion.

 

Firth je u seriji utjelovio doktora Jima Swirea, čija je kći Flora poginula u terorističkom napadu. Swire je nakon nesreće postao glasnogovornik za obitelji žrtava i krenuo u višegodišnju borbu za pravdom, riskirajući pritom vlastiti život i stabilnost.

Sporedne uloge u seriji igraju Catherine McCormack, Sam Throughton, Mark Bonnar, Ardalan Esmaili, Mudar Abbara i Guy Henry.

Serija ima pet epizoda koje su režirali Otto Bathurst, dobitnik BAFTA-e, i Jim Loach. Scenarij su napisali David Harrower i Maryam Hamidi.

Serija Lockerbie: A Search for Truth imat će premijeru 2. siječnja 2025. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.