Crtić ruši rekorde gledanosti na Disney Plusu. U 5 dana pogledan više od 30 mil. puta

Screenshot: Youtube

NASTAVAK animiranog filma Izvrnuto obrnuto (Inside Out) ruši sve rekorde gledanosti na streaming platformi Disney+, piše Variety. 

Drugi dio mnogima omiljenog animiranog filma o emocijama koje se nalaze u glavi tinejdžerice Riley u prvih je pet dana emitiranja na streamingu ostvario 30.5 milijuna pregleda diljem svijeta, čime je postao film s najboljom premijerom ove godine na platformi.

Uz to, Izvrnuto obrnuto 2 je najbolja filmska premijera za Disney+ još od Walt Disney Animation Studios filma Encanto, koji je izašao 2021. godine. Također, Izvrnuto obrnuto 2 je film s najboljom premijerom svih vremena u regijama EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) te LATAM (Latinska Amerika), prenosi Variety. 

U samo 19 dana u kinima je zaradio više od milijardu dolara

Animirani film se na Disney Plusu prikazuje od 25. rujna, a ostvario je i odlične rezultate u kinima. Tijekom premijere na svjetskoj razini je ostvario 295 milijuna dolara te postao treći animirani film s najboljom premijerom ikada. 

Ovaj nastavak, pod redateljskom palicom Kelseyja Manna, prešao je granicu od milijardu dolara u samo 19 dana, brže nego bilo koji animirani film dosad. Ostao je najprofitabilniji film ove godine i jedini animirani film koji je premašio milijardu dolara na međunarodnoj razini.

U drugom filmu Riley je tinejdžerica, a njezine stare emocije Sreća, Tuga, Ljutnja, Strah i Gađenje suočene su s novim emocijama koje ih pokušavaju nadvladati i preuzeti kontrolu nad djevojčicom.

 

Prvi film je objavljen još 2015., a godinu kasnije bio je nominiran za dva Oscara te osvojio onaj za najbolji animirani film. Oduševio je kritičare i publiku, koji su ga Rotten Tomatoesu ocijenili s 98 odnosno 89 posto.

Drugi film je bio pravo oduševljenje kao i njegov prethodnik, a na Rotten Tomatoesu kritičari su ga ocijenili s 90 posto, a publika s gotovo savršenih 95 posto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.