David Fincher radi na vesternu za Netflix

Foto: EPA

RENOMIRANI redatelj David Fincher nastavlja suradnju s Netflixom. Portal What’s on Netflix potvrdio je da će Fincher režirati vestern Bitterroot za streaming servis.

Redatelj je započeo suradnju sa streaming gigantom u kasnim 2010-ima, kada je režirao i producirao hvaljenu seriju Mindhunter. Uz Mindhunter, radio je na biografskom filmu Mank iz 2020. godine i na prošlogodišnjem trileru The Killer, u kojem je glumio Michael Fassbender. Trenutno radi i kao izvršni producent antologijske animirane serije Love, Death and Robots, koja je obnovljena za četvrtu sezonu.

O čemu se radi u filmu Bitterroot?

Scenarij za nadolazeći vestern Bitterroot napisao je Mihael Gilio, koji je poznat po prošlogodišnjem hitu Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Gilio je napisao scenarij za vestern još 2008. godine, kada je film nosio naziv Big Hole, a ne Bitterroot. Dvije godine kasnije na vesternu su počele raditi produkcijske kuće Blind Wink Productions i Aversano Films, no cijeli projekt je u međuvremenu napušten.

Radnja prati ostarjelog rančera čija je životna ušteđevina ukradena. Kako bi vratio ukradeni novac, rančer počinje pljačkati banke i loviti lopove, dok ga istovremeno lovi njegov sin koji radi kao šerif. Izvori su usporedili film s Eastwoodovim vesternom Nepomirljivi (Unforgiven) iz 1992. godine.

Uz Bitterroot, Fincher radi na tri druga projekta za Netflix, iako neki još uvijek nisu dobili zeleno svjetlo.

Jedan od njih je američki spin-off korejske serije Squid Game, čiji bi naslov trebao biti Squid Game: America. Uz to radi i na spin-offu filma Chinatown, čiji je scenarij dovršen ovoga ljeta. Posljednji film na kojem radi je neimenovani kriminalistički triler koji je u ranoj fazi razvoja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.