Denis Villeneuve je ovaj film nazvao "gotovo savršenim"

Foto: EPA/ Screenshot: Youtube/Studiocanal UK

KANADSKI redatelj Denis Villeneuve nedvojbeno je zaslužio svoje mjesto među filmskim velikanima današnjice, poput Christophera Nolana, Paula Thomasa Andersona, Martina Scorsesea i Yorgosa Lanthimosa. Najbolje ga znamo po filmovima Sicario, Arrival, Blade Rummer 2049 te Dune, čiji nastavak dolazi u kina ovu jesen. 

Villeneuve je veliki filmoljubac, a na njegovu filmografiju su utjecali filmovi i redatelji koje iznimno poštuje. Među redateljevim najdražim filmovima možemo naći klasike kao što su Seven Samurai, Akire Kurosave ili There Will Be Blood Davida Cronenberga, ali jedan film ga je posebno impresionirao, piše Far Out Magazine. 

Kada su ga novinari BBC-ja upitali koji film je pogledao najviše puta u životu, redatelj je odgovorio da je najviše gledao Apocalypse Now, redatelja Francisa Forda Coppole, iz 1979. 

Film je slobodna interpretacija romana Heart of Darkness Josepha Conrada, a radnja se zbiva tijekom Vijetnamskog rata. Glavne uloge u filmu su igrali Martin Sheen, kao satnik Benjamin Willard, i Marlon Brando, kao odbjegli pukovnik Walter E. Kurtz kojeg Willard mora ubiti jer vojska vjeruje da je poludio. Uz njih se pojavljuju i Robert Duvall, koji je za svoju ulogu dobio nominaciju za Oscara, Laurence Fishburne, Dennis Hopper i Harrison Ford. 

"Pogledao sam taj film, proučavao sam taj film. Pogledao sam ga milijun puta… taj film je za mene gotovo savršen i velika mi je inspiracija", izjavio je Villeneuve tijekom intervjua. 

Villeneuve je također otkrio koji filmovi su za njega "slatki grijeh", a među njima se posebno istaknula franšiza o agentu Jamesu Bondu. 

"Moram priznati da sam veliki obožavatelj Bonda. Ništa vas ne može razveseliti kao dobar film o Jamesu Bondu", rekao je redatelj. "Rekao bih da mi je Casino Royale, prvi film s Danielom Craigom, jedan od najdražih filmova svih vremena. Uz njega bih naveo i Skyfall, moram reći da sam te filmove gledao više puta u teškim periodima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.