Denis Villeneuve o planovima za Dinu 3. Objasnio i planira li snimati nove nastavke

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

REDATELJ Denis Villeneuve nedavno se pojavio u podcastu Vanity Faira Little Gold Men u kojem je pričao o drugom nastavku znanstvenofantastičnog filma Dina, koji bi se trebao temeljiti na knjizi Mesija Dine (Dune Messiah) autora Franka Herberta. 

Kako prenosi Variety, redatelj je rekao da gotovo sigurno neće biti redatelj popularnog serijala ako će se snimati novi nastavci. Objasnio je i da mnogi pogrešno misle kako je njegova verzija Dine trilogija.

"Važno je da ljudi shvate kako su za mene prvi i drugi film iz serijala zapravo diptih. To su dva filma koja zajedno čine adaptaciju prve knjige. To je sada gotovo. Ako napravim treći film, koji je trenutno u fazi pisanja, na kraju to neće biti kao klasična trilogija. Zvuči čudno, ali ako se vratim, bit će to kako bih napravio nešto što ima drugačiji osjećaj i identitet", objasnio je redatelj.

Ranije ove godine je i otkrio da postoji samo uvjet da snimiti treći dio Dine. Tada je objasnio da će treći film morati biti relevantniji i bolji od njegovog prethodnika, inače ga uopće neće snimati. 

 

Mesija Dine događa se 12 godina nakon događaja iz prve knjige, pa bi filmska adaptacija vjerojatno morala prikazati starije verzije Villeneuveove mlade glumačke postave, uključujući Timothéeja Chalameta, Zendayu, Florence Pugh i druge zvijezde. 

Kada su ga pitali ima li rješenje za taj problem, Villeneuve je rekao: "Znam kako to napraviti", ali nije otkrio konkretne pojedinosti svog plana kako to postići, prenosi Variety.

Mesija Dine vjerojatno će biti njegov posljednji film

Villeneuve je dugo izražavao interes za snimanje trećeg dijela Dine i govorio kako bi to bio njegov posljednji rad u toj franšizi. Herbertova književna serija nastavila se kroz još nekoliko romana, a Villeneuve je rekao da je otvoren prema tome da drugi redatelji preuzmu franšizu.

"Slušajte, ako Mesija Dine bude realizirana, provest ću mnogo godina na Arrakisu i volio bih nakon toga raditi nešto drugo. Mislim da bi bilo dobro da se u Mesiji postave temelji u projektu kako bi netko drugi mogao nastaviti raditi na nastavku nakon, jer su to predivne knjige. Teže ih je adaptirati. Postaju sve ezoteričnije. Malo ih je složenije prilagoditi, ali ne zatvaram vrata. Ja to neću sam raditi, ali to bi moglo nastati pod vodstvom nekog drugog", objasnio je redatelj.

Oba nastavka Dine za gledanje su dostupna na Maxu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.