Denis Villeneuve otkrio kada počinje snimanje novog nastavka Dine

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

DENIS Villeneuve je u novom intervjuu za Deadline potvrdio da je njegova pauza od posla gotova te da je spreman za rad na novom nastavku Dine, filmu Dina: Mesija (Dune: Messiah).

Kanadski redatelj je rekao da je mogao napustiti svijet Dine nakon što je snimio Dinu: Drugi dio, ali poput Franka Herberta, na čijim se knjigama temelje njegovi filmovi, želi dovršiti priču o Paulu Atreidesu, kojeg je u igranoj adaptaciji utjelovio Timothée Chalamet.

"Mislim da bi bilo sjajno napraviti nešto potpuno novo, kao što je to učinio Herbert u knjizi Dina: Mesija. Radnja se odvija otprilike 12 godina nakon događaja iz Drugog dijela. Putovanje na koje kreću likovi ovaj je put drugačije i to je razlog zašto kažem da je ovo novi film s novim okolnostima, iako je smješten u isti svijet kao prva dva filma", rekao je Villeneuve.

Novi film dovršit će priču Paula Atreidesa, a uz Paula, glavni likovi koje ćemo pratiti bit će Chani, koju glumi Zendaya, princeza Irulan, koju glumi Florence Pugh, i Paulova sestra Alia Atreides, koju glumi Anya Taylor-Joy.

Renomirani redatelj otkrio je da trenutačno radi na scenariju za nadolazeći film. Scenarij za prvi dio Dine pisao je uz Jona Spaihtsa i Erica Rotha, a na scenariju za drugi film pridružio mu se samo Spaihts. Trenutno nije poznato s kime će surađivati na novom scenariju.

Iako je Villeneuve prošle godine rekao da će snimanje filma Dina: Mesija početi krajem 2025. godine, u novom intervjuu je rekao da će snimanje najvjerojatnije početi 2026.

"Ovi filmovi snimaju se jako dugo, stoga je najbolje da ne govorim naglas kada ćemo početi", izjavio je redatelj. "Nažalost, ne smijem reći ništa više o tome."

"Mislio sam da ću nakon Drugog dijela uzeti pauzu, da ću se povući sve dok se ne oporavim. No povlačenje mi nije odgovaralo, tako da se vraćam iza kamere brže nego što sam mislio. To je sve što mogu reći", dodao je.

Kako piše World of Reel, studio Warner Bros. nedavno je otkrio da će Villeneuveov novi film imati premijeru 18. prosinca 2026. godine, no zbog odgode snimanja, premijeru novog filma možemo očekivati najranije 2027.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.