Denis Villeneuve otkrio s kojim glumcem obožava raditi: "Ne boji se riskirati"

Foto: EPA

OTKAKO je debitirao u Hollywoodu s filmom Zatočene 2013., Denis Villeneuve prometnuo se u jednog od najambicioznijih kreativnih umova u kinematografiji.

Samo jedan od sedam najnovijih Villeneuveovih igranih filmova nije bio nominiran za Oscara. Radio je s oskarovcima Melissom Leo, Violom Davis, Beniciom del Torom, Danielom Kaluuyom, Forestom Whitakerom, Jaredom Letom i Javierom Bardemom, kao i s superzvijezdama i vrhunskim glumcima kao što su Amy Adams, Hugh Jackman, Paul Dano, Josh Brolin, Harrison Ford, Ryan Gosling, Oscar Isaac i Timothée Chalamet.

Međutim, nikoga od navedenih glumaca ne smatra najzanimljivijim. Umjesto toga, kao osobu s kojom obožava raditi izdvaja Jakea Gyllenhaala, s kojim je proveo puno vremena tijekom snimanja Zatočenih i Neprijatelja.

"On je daleko najzanimljiviji glumac s kojim sam ikad radio. Stalno me gura. Vrlo je ambiciozan. Ne boji se riskirati. Ne boji se rada, istraživanja", rekao je Villeneuve.

Gyllenhaal je svoj talent dokazao u filmovima kao što su Honduras, Donnie Darko, Nightcrawler, Wildlife, Source Code i Spider-Man: Far From Home.

"On je netko za koga mislim da će kvalitetno stariti jer postaje zreliji. Tako dugo je bio tinejdžer. On će nas impresionirati u budućnosti. Bolji sam redatelj kad radim s njim. Ne mogu biti automatski pilot s Jakeom. Koketiramo s katastrofom i uvijek smo na rubu", dodao je Villeneuve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.