Denzel Washington progovorio o suradnji s Whitney Houston na filmu iz 96-e

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/ Buena Vista Pictures Distribution

NAKON odličnih izvedbi u filmovima Malcolm X, Philadelphia i Vrag u plavoj haljini (Devil in a Blue Dress), Denzel Washington glumio je u remakeu božićnog filma The Bishop’s Wife iz 1947. godine. Washington je u remakeu, nazvanom Obnovljena ljubav (The Preacher’s Wife), igrao jednu od glavnih uloga uz Whitney Houston i Courtneyja B. Vancea.

Dramediju, inspiriranu romanom The Bishop’s Wife, režirala je Penny Marshall, a napisali su je Nat Mauldin i Allan Scott. Radnja prati protestantskog svećenika Henryja Biggsa (Vance) iz siromašne četvrti koji previše vremena provodi u svojoj crkvi pokušavajući pomoći župljanima, umjesto da se posveti svojoj ženi Juliji (Houston) i njihovom sinu Jeremiai.

Henryjeva crkva ima financijske probleme, a njegov brak je u raspadu, zbog čega očajni svećenik moli Boga za pomoć. Bog mu šalje anđela Dudleyja (Washington) koji pomaže Henryju da se izvuče iz problema, ali se istovremeno počinje zaljubljivati u Juliju.

Washington je u nedavnom razgovoru s kritičarkom Chaz Ebert otkrio da se osjećao zabrinuto za Houston tijekom snimanja filma iz 1996. godine, prenosi IndieWire.

"Osjećao sam se kao da je želim zaštititi", prisjetio se glumac, a Ebert je rekla da se to primijetilo i u filmu. "Vidjelo se da je bila ranjiva", izjavila je kritičarka.

"Cijelo vrijeme sam se osjećao kao da je želim zaštiti. Jesi li znala to? Htjela je biti tako snažna, ali nije joj uspjelo. To je sve", dodao je oskarovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.