Denzel Washington razmišlja o povlačenju iz svijeta glume

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

PREMDA uskoro planira u mirovinu, Denzel Washington je u nedavnom intervjuu za Empire otkrio da ga je Ridley Scott uspio nagovoriti da se pojavi u njegovom Gladijatoru II.

Dvostruki oskarovac, koji je sa Scottom posljednji put surađivao 2007. godine na filmu Američki gangster, rekao je da mu je Scott inspiracija. 

"Ostalo mi je jako malo filmova za koje sam zainteresiran. Redatelj me mora inspirirati, a Ridley je uspio u tome", izjavio je glumac, prenosi Deadline.

"Prva suradnja nam je bila sjajna i evo nas opet. On je zaposlena osoba. Uzbuđen je oko života i svog sljedećeg filma. On je inspiracija. Svi bismo trebali težiti tome da se tako osjećamo u 86. godini", dodao je.

Jedan od najboljih filmova u Scottovoj karijeri

Scott je ranije rekao da je dugo očekivani nastavak njegovog Oscarom nagrađenog filma iz 2000. godine najbolja stvar koju je ikad napravio, prije nego što je pojasnio: "Jedna od najboljih stvari. Napravio sam nekoliko dobrih filmova... Pun je brutalne akcije."

U filmu Gladijator II, Washington je utjelovio bivšeg roba koji se bori za prevlast u Rimu. On ujedno pomaže protagonistu Luciju i daje mu savjete za gladijatorski život.

Paul Mescal glumi Lucija, unuka bivšeg rimskog cara Marka Aurelija, koji je sa ženom i djecom živio u Numidiji, ali nakon što ga Rimljani prisile na ropstvo, mora se boriti kao gladijator u Koloseju.

 

Washington je tijekom posjeta Američkom festivalu crnačkog filma (American Black Film Festivalu) u lipnju ove godine nagovijestio povlačenje iz svijeta glume kako bi se fokusirao na rad iza kamera. Naime, kao redatelj i producent radio je na filmovima Antwone Fisher, The Great Debaters, Fences i A Journal for Jordan.

"Stvari koje mi se događaju iza kamere sada su mi jednako važne kao i stvari ispred kamere", rekao je tada glumac. "Mislim da ću sve manje i manje vremena provoditi ispred kamere."

Iako uskoro planira otići u glumačku mirovinu, Washingtona ćemo moći vidjeti i u novom filmu redatelja Spikea Leeja - kriminalističkom trileru High and Low, na kojem radi studio A24.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.