Denzel Washington žali što je odbio kultni film u kojem ga je zamijenio Brad Pitt

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/New Line Cinema

UZ NIZ prestižnih nagrada, među kojima su se našla dva Oscara i tri Zlatna globusa, te uloge u hvaljenim filmovima, Denzel Washington ušao je u povijest kao jedan od najcjenjenijih glumaca svoje generacije. Iako je iza sebe ostavio brojne kritički hvaljene filmove, kao što su Glory, Training Day i Malcolm X, još uvijek žali zbog odbijanja kultnog trilera Sedam (Seven) u režiji Davida Finchera.

Kako navodi Slash Film, Washington je svoje žaljenje izrazio još 2014. godine, tijekom posjeta Filmskom festivalu u Torontu. Slavni glumac otkrio je da mu je ponuđena uloga detektiva Davida Millsa, kojeg je naposljetku utjelovio Brad Pitt.

Screenshot: YouTube/New Line Cinema

"Pomislio sam: 'Čovječe, ovo je previše'", prisjetio se Washington svoje prve reakcije na scenarij kultnog trilera. "No, onda sam pogledao film i pomislio: 'O, Bože...'" 

Premda mu je žao što je odustao od filma, Pitt ga je oduševio svojom izvedbom. "Ta uloga očito nije bila za mene, oduvijek je bila namijenjena Bradu", rekao je dvostruki oskarovac.

Washington nije bio u krivu. Budući da ga znamo po ulogama odvažnih likova punih samopouzdanja, bilo bi ga teško zamisliti kao detektiva Millsa, mladog i impulzivnog policajca željnog akcije. Pitt je bio nezaboravan u ulozi Millsa i imao je odličnu kemiju s Morganom Freemanom, koji je utjelovio starijeg i mudrijeg detektiva Williama Somerseta.

Fincherov triler istražuje mračne aspekte ljudske prirode kroz priču o serijskom ubojici koji inspiraciju za zločine pronalazi u sedam smrtnih grijeha. Serijskog ubojicu pokušavaju zaustaviti detektiv William Somerset, koji je iscrpljen od dugogodišnje borbe protiv zločina, i njegov nedavno pristigao kolega Mills, koji je još uvijek idealist. Millsova naivnost i želja za pravdom naposljetku imaju tragične posljedice.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.