Disney objavio teaser za kontroverznu adaptaciju Snjeguljice, ljudi pišu da je užasan

Screenshot: YouTube/Walt Disney Studios

WALT Disney Studios objavio je prvi teaser za film Snjeguljica (Snow White), igranu adaptaciju animiranog klasika iz 1937. godine, no prve reakcije gledatelja ne izgledaju obećavajuće.

Dugo očekivanu adaptaciju režirao je Marc Webb, redatelj filmova 500 Days of Summer i The Amazing Spider-Man, a scenarij su napisale Erin Cressida Wilson i Greta Gerwig.

Animirani film Snjeguljica i sedam patuljaka bio je inspiriran bajkom braće Grimm. Priča je pratila princezu Snjeguljicu koja je pobjegla u šumu i živjela sa sedam patuljaka nakon što je njezina maćeha naručila njezino ubojstvo.

Snjeguljica i sedam patuljaka smatra se najvažnijim Disneyjevim filmom jer je uspjeh filma pomogao kompaniji da postane jedna od vodećih kreativnih sila 20. stoljeća. To je također jedan od najvažnijih filmova ikada jer je riječ o prvom dugometražnom animiranom filmu u filmskoj povijesti.

 

Iako je riječ o adaptaciji, igrani film Snjeguljica imat će malo drukčiju priču. Kako navodi Variety, zvijezde filma Rachel Zegler i Gal Gadot potvrdile su da Snjeguljicu ovaj put neće spasiti princ.

Zegler je u novom filmu utjelovila Snjeguljicu, Gadot zlu kraljicu, a Ansu Kabia lovca. U glumačkoj postavi našli su se i Andrew Burnap, Dujonna Gift, Martin Klebba te Colin Michael Carmichael.

Obožavatelji su razočarani

Otkako je najavljena, igrana adaptacija Snjeguljice našla se u središtu brojnih kontroverzi. Obožavatelji su imali primjedbe na promjene u priči, kao i na činjenicu da patuljke ne igraju glumci patuljastog rasta. Mnoge je razočarala i vijest da Zegler glumi Snjeguljicu.

Novi teaser također su dočekali negativni komentari na društvenim mrežama.

"Originalni film bio je najveće postignuće Walta Disneyja i jedan od najvažnijih filmova u povijesti animacije. Igrana adaptacija mi djeluje kao svetogrđe. Stvarno moraju prestati snimati remakeove", napisao je jedan obožavatelj.

"Ovo izgleda tako bezdušno", dodao je drugi.

"Rachel Zegler je tako loš izbor za glavnu ulogu. Ne izgleda i ne ponaša se kao Snjeguljica", dodao je treći.

"Rachel ima predivan glas i nitko me ne može uvjeriti da to nije istina. No, sve ostalo izgleda tako užasno", napisala je jedna obožavateljica.

Film Snjeguljica u kina dolazi 21. ožujka 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.