Dolazi nova filmska adaptacija Kronika iz Narnije, režirat će je Greta Gerwig

Screenshot: Youtube/Disney

RENOMIRANA redateljica Greta Gerwig, čiji ćemo film Barbie uskoro moći gledati u kinima, za Netflix će režirati filmsku adaptaciju romana C.S. Lewisa Kronike iz Narnije. 

Iako još nije izašla službena objava, izvori Hollywood Reportera su potvrdili da je Gerwig, koja je na filmu White Noise već surađivala s Netflixom, sklopila ugovor za režiranje dva filma o Narniji.

Netflix je 2018. godine otkupio filmska i televizijska prava na serijal Kronike iz Narnije. Iako je ta vijest izašla prije pet godina, nije bilo poznato kako će Netflix adaptirati voljene romane, a cijela adaptacija je pala u drugi plan zbog fokusa na druge projekte.

Netflix je 2021. godine otkupio i prava na Roald Dahl Story Company, a već su snimili mjuzikl Matilda, adaptaciju istoimenog Dahlovog romana. Trenutno je u fazi postprodukcije i adaptacija kratke priče Wonderful Story of Henry Sugar, koju je režirao Wes Anderson. 

Prije nego što je Netflix otkupio prava na Kronike o Narniji, Disney je adaptirao romane Lav, vještica i ormar te Kraljević Kaspijan, a Fox je adaptirao roman Plovidba broda Zorogaza. Sva tri filma su bila komercijalno uspješna, ali najbolje je prošao Lav, vještica i ormar iz 2005. godine, koji je zaradio 745 milijuna američkih dolara diljem svijeta i koji mnogi smatraju savršenom adaptacijom.  

Narnija predstavlja još jedan velik korak u karijeri Grete Gerwig, koja se odlikuje sklonosti prema adaptacijama s velikim budžetom. Nakon njenog uspješnog redateljskog debija s filmom Lady Bird, koji je dobio pet nominacija za Oscara, Gerwig je radila na adaptaciji romana Little Women spisateljice Louise May Alcott, prije nego što je preuzela redateljske uzde za film Barbie s Margot Robbie.

Ipak, fanovi su skeptični, a svoje mišljenje su podijelili na društvenoj mreži Reddit. "Volim Gerwig, ali više bih volio da radi na originalnim filmovima, a ne na adaptacijama", "Zanimljiv izbor, ali Gerwig je definitivno talentirana", "Volio bih da radi na bilo čemu drugom", "Definitivno kriva osoba za ovu adaptaciju", neki su od komentara zabrinutih obožavatelja franšize.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.